Lån uden om banken - Få opfyldt dine boligdrømme

Lån uden om banken - Få opfyldt dine boligdrømme

Lån uden om banken - Få opfyldt dine boligdrømme

Ønsker du at realisere dine boligdrømme, men har fået afslag i banken? Hos Vexa tilbyder vi en alternativ finansieringsmulighed - lån uden om banken. Vi besvarer her nogle af de oftest stillede spørgsmål og viser dig de muligheder, du har for at opnå boliglån uden om banken.

  1. Hvad er lån uden om banken?
  2. Lån uden om banken - Et alternativ til traditionel finansiering
  3. Hvad er forskellen på et bank-/realkreditlån og et ejendomskreditlån
  4. Hvor meget kan du låne uden om banken?
  5. Er der ekstra omkostninger ved lån uden om banken?
  6. Succeshistorier: Vores kunder fortæller om deres positive oplevelser
  7. Overvejelser før du vælger lån uden om banken
  8. Find mere information om lån uden om banken hos Vexa
  9. Lån til andelsbolig uden om banken

1. Hvad er lån uden om banken?

Et lån uden om banken vil typisk være baseret på ejendomskreditlån, også kendt som pantebrevslån. Selvom renten på ejendomskreditlån er generelt højere end for realkreditlån, kan det stadig være en fordelagtig løsning under de rette omstændigheder. Du kan bruge lån uden om banken til at finansiere køb af hus, lejlighed, andelsbolig og sommerhus samt til at låne i friværdien af din nuværende bolig.

2. Lån uden om banken - Et alternativ til traditionel finansiering

Hvis din bank har afvist din ansøgning om boliglån, behøver det ikke betyde enden på dine boligdrømme. Der kan være forskellige årsager til bankens afslag, og bankernes strenge kriterier gør det ofte svært for selvstændige eller personer med svingende indkomst at låne til deres drømmebolig. Ejendomskreditlån kan derfor et attraktivt alternativ, når banken ikke kan imødekomme dit lånebehov. Et ejendomskreditlån (også kaldet for Pantebrevslån) er et lån givet af private långivere og investorer. Det formidles af ejendomskreditselskaber som Vexa.

Læs mere om ejendomskreditlån

3. Hvad er forskellen på et bank-/realkreditlån og et lån uden om banken

Ejendomskreditlån er en alternativ finansieringsmulighed til traditionelle bank- og realkreditlån. Det adskiller sig ved at blive formidlet gennem selvstændige boligkreditformidlere og ejendomskreditselskaber i stedet for banker, som normalt håndterer mange af vores lån. H

Ejendomskreditlån finansieres af investorer, hvilket betyder, at ejendomskreditselskaber ikke er underlagt de samme strenge reguleringer som banker. Dette kan give en vis fleksibilitet og mulighed for skræddersyede lånevilkår, der passer til dine behov.

Ved et bank- og realkreditlån til boligkøb optager man normalt to separate lån. 80% finansieres gennem realkreditlån, 15% gennem et banklån, og de sidste 5% udgør udbetalingen. Med et ejendomskreditlån kan man derimod låne op til 95% af boligens værdi på samme lån, men man skal stadig have de 5% til rådighed som udbetaling.

En væsentlig forskel er også, at et ejendomskreditlån ikke er finansieret af en bank eller et realkreditinstitut. Det formidles derimod af ejendomskreditselskaber som Vexa. Ejendomskreditselskaber er ofte mere fleksible og risikovillige, hvilket også afspejles i den lidt højere rente på lånet. I mange tilfælde kan det derfor være lettere at blive godkendt til et ejendomskreditlån i forhold til et bank- og realkreditlån.

4. Hvor meget kan du låne?

Lånebeløbet ved optagelse af et ejendomskreditlån afhænger af flere faktorer, herunder din økonomi og gældsfaktor.

En tommelfingerregel er at gange din årlige bruttoindkomst (din indkomst før skat og andre fradrag) med 3,5. Hvis du f.eks. har en årlig indkomst på 500.000 kr. før skat, kan du som tommelfingerregel låne op til (3,5 x 500.000) 1.750.000 kr. Hvis du også har en opsparing, kan du tilføje værdien af denne til beløbet. For eksempel vil en opsparing på 150.000 kr. øge det samlede lånebeløb til 2.050.000 kr.

Når du henvender dig i banken, vil du blive mødt med krav om et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det beløb, du har tilbage, når alle dine faste udgifter er trukket fra dine indtægter. Finanstilsynet har fastsat retningslinjer for rådighedsbeløb, hvor en familie på fire anbefales at have et rådighedsbeløb på mindst 13.500 kr. For en enlig person er det anbefalede rådighedsbeløb 5.000 kr. Hvis du har hjemmeboende børn, tilføjes der 2.500 kr. per barn til rådighedsbeløbet.

Hvis du overvejer at låne penge i din friværdi, er det vigtigt, at din bolig har tilstrækkelig friværdi.

Læs mere i blogindlægget ”Går dine boligdrømme hånd i hånd med dine lånemuligheder”

5. Er der højere renteomkostninger ved et lån uden om banken?

Ja, et boliglån uden om banken indebærer normalt en højere rente sammenlignet med realkreditlån. Renten fastsættes individuelt baseret på dit lånebehov og økonomi. Sammenligning af priser og vilkår fra forskellige udbydere er vigtig for at finde det bedste tilbud. Vores låneberegner kan hjælpe dig med at beregne dine omkostninger ved at tage et huslån uden om banken.

6. Succeshistorier: Vores kunder fortæller om deres positive oplevelser

Vi er stolte af at have hjulpet mange kunder med at opnå boligfinansiering uden om banken. Vi deler her et par eksempler:

Odense, lån til boligkøb - 575.000 kr.

En børnefamilie havde ønske om at købe en ejendom tæt på deres børnenes børnehave og skole. Låntager havde en god egenfinansiering og viste evne og vilje til opsparing, på trods af deres indtægtsforhold.

Banken kunne ikke hjælpe, da den ene part ikke havde haft fast indtægt hele året, og den anden var selvstændig (forsikringsmægler) og havde ikke haft en høj indkomst i tidligere regnskaber, men havde aktuelt en fin indkomst.

Hos Vexa kunne vi hjælpe med finansieringen. Deres uddannelse og erhverv gjorde det realistisk, at deres indtægtsnedgang blot var midlertidig. Ejendommen var i fin stand og havde en rigtig god beliggenhed. De havde aktuelt en fin økonomi og gode nøgletal.

Aarhus C, lån i friværdi – 1.105.000 kr.

Låntager belånte friværdien i en udlejningsejendom, der var beliggende tæt ved lysbådshavnen centralt i Aarhus C. Provenuet blev anvendt til at afværge tvangsopløsningen af selskabet. Låntager havde en tilsvarende ejendom med god friværdi.

Banken ønskede ikke at hjælpe grundet den igangværende tvangsopløsning af selskabet.

Hos Vexa så vi dog anderledes på sagen. Ejendommen havde god friværdi, en god beliggenhed og mulighed for salg eller udlejning. Låntageren var afklaret med risiciene.

7. Overvejelser før du vælger et lån uden om banken

Der er visse faktorer, du bør overveje, før du beslutter dig for at tage et lån uden om banken:

  • Renten på ejendomskreditlån er typisk højere end for realkreditlån, så det er vigtigt at sammenligne priser og vilkår fra forskellige udbydere for at finde det bedste tilbud.
  • Ejendomskreditlån er normalt lån med sikkerhed i ejendommen. Hvis du ikke kan betale tilbage, kan du risikere at miste din ejendom. Vær sikker på, at du har råd til at afdrage på lånet og kan overholde dine låneaftaler.
  • Professionel rådgivning kan være en god idé, da det sikrer, at du får det bedste tilbud og forstår alle vilkår og betingelser i låneaftalen.

8. Find mere information om lån uden om banken hos Vexa

Hvis du ønsker yderligere information om lån uden om banken og dine muligheder, kan du læse mere om ejendomskreditlån på vores hjemmeside. Du er også velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om dine lånemuligheder og en sammenligning af boliglån

Udfyld låneansøgning og modtag et uforpligtende tilbud.

9. Lån til andelsbolig uden om banken

Hos Vexa tilbyder også lån til andelsboliger uden om banken. Et ejendomskreditlån kan bruges til at finansiere købet af en andelsbolig og låne i andelsboligens friværdi. I nogle tilfælde kan du opleve, at ejendomskreditlån er billigere end banklån til andelsboliger.

Læs mere om lån i andelsbolig

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.