Lån til køb af sommerhus eller kolonihave 

Lån til køb af sommerhus eller kolonihave 

Drømmer du om at købe sommerhus, kolonihave eller anden fritidsbolig? Hos Vexa giver vi dig de samme gode lånemuligheder som til din bolig.

Hos Vexa yder lån mod sikkerhed i dit sommerhus eller kolonihave. Vi belåner op til 95% af ejendommens handelsværdi til fast eller variabel rente med mulighed for 10års afdragsfrihed og en løbetid på op til 25år.

Du får et godt og sikkert lån med hurtig sagsbehandling og professionel rådgivning igennem hele processen.

  • Du kan låne op til 95% af ejendommens værdi (nogle gange 100%)
  • Du kan vælge mellem variabel eller fast rente
  • Du har mulighed for afdragsfrihed i op til 10år
  • Løbetid- op til 25år

Lån i friværdien 

Har du friværdi i dit sommerhus, kolonihavehus eller anden fritidsbolig og gerne vil have et nyt køkken, badeværelse eller vil af sted på drømmeferien, så kan vi tilbyde dig et lån i friværdien på konkurrencedygtige vilkår.

Hos Vexa gør vi os ikke til smagsdommer over hvad du bruger dine egne penge til. Formålet med at optage et lån i friværdien er meget forskellig – du bestemmer selv.

Mange vælger bl.a. at bruge lånet til:

  • Renovering eller tilbygning
  • Omlægning af gæld
  • Bilkøb
  • Rejser
  • Øvrige forbrugsgoder

Læs mere om lån i friværdi her: Lån i din friværdi

Omlægning af gæld - slip af med dyre forbrugslån

Har du højt forrentede lån i din ejendom, eller dyr forbrugsgæld uden for ejendommen i form af kassekredit, banklån, kontokort eller kreditkort, vil det kunne betale sig at indfri gælden med et boliglån fra os til en markant lavere rente. Den månedlige ydelse vil falde væsentligt, hvilket vil give luft i budgettet til andre ting. Friværdien i dit sommerhus kan bruges netop til denne omlægning af forbrugsgæld.

Dette skal du være opmærksom på når du køber sommerhus

Inden du køber sommerhus, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke ønsker og behov man har til et kommende sommerhus. Hvilken stand, hvor stort og hvor mange værelser skal sommerhuset have? Og ikke mindst, hvor fleksibel er man i forhold til at afvige fra sine ønsker.

Afstand mellem din helårsbolig og dit sommer sommerhuskan også have stor betydning. Skal sommerhuset primært skal benyttes i ferier og af og til i weekender, eventuelt kombineret med, at huset udlejes, kan man måske leve med en længere afstand. Forventer du derimod at skulle bruge sommerhuset de fleste weekender i sommerhalvåret, vil det være bedst med et sommerhus tættere på din helårsbolig.

Sommerhus er skønt, men man en medalje har altid to sider. Først og fremmest medfører et sommerhus en række udgifter, som der skal være plads til i økonomien. Derudover skal sommerhuset løbende vedligeholdes. Der skal slås græs, træværket skal males, og hvert efterår skal huset ordnes og lukkes ned – og åbnes og klargøres igen hvert forår. Dette kan dog lynhurtigt opvejes af den livskvalitet, som følger med når man har et sommerhus.

En anden vigtig overvejelse er, om du vil udleje sit sommerhus. Muligheden for udlejning og lejeindtægter i den forbindelse kan gøre økonomien i at købe et sommerhus langt bedre.

Kan et sommerhus være en god investering?

Det kan være en rigtig god ide at købe sommerhus lige nu. Danske sommerhuse er populære at holde ferie i, så der er gode muligheder for lejeindtægter. Men når man køber et sommerhus, bør den primære årsag være, at du har et ønske og behov – og ikke, at du forventer en gevinst ved senere salg eller en løbende indtjening på udlejning.

Kan man finansiere et sommerhus med lejeindtægter?

Hvis du har planer om at udleje sommerhuset i perioder, kan det få økonomien til at løbe bedre rundt. Det er dog svært at forudsige, hvor stor lejeindtægten blive på den lange bane. Lejeindtægten afhænger af flere faktorer - beliggenhed, størrelse og faciliteter. Derudover skal man påregne ekstra omkostninger til vedligeholdelse.

Vælger man at finansiere sommerhuset med et lån med kort rente og afdragsfrihed, vil det i nogle tilfælde være muligt, at lejeindtægter kan finansiere de løbende udgifter. Til gengæld nedbringer man ikke sit lån og løber risikoen for faldende priser og dermed et potentielt tab ved salg. Men igen er det væsentligt at gøre op med sig selv, hvad formålet med sommerhuskøbet er.

Vilkårene for sommerhusudlejning er de seneste år blevet væsentligt mere attraktive. I 2022 kan man få  et skattefrit fradrag på 43.200 kroner, når du udlejer dit sommerhus gennem et bureau.   Det betyder at de første 43.200 kr er skattefrie. Af indtjeningen over 43.200 kr, får du et skattefrit fradrag på 40%. Den resterende lejeindtægt beskattes som kapitalindkomst.

Sommerhusudlejning gemmen et bureau er derfor langt mere fordelagtigt end at udleje det privat, hvor bundfradraget kun er 11.900 kroner.

Se mere om skatteregler ved  sommerhusudlejning her. 

Hvilken rolle spiller beliggenheden for prisen

Beliggenheden har den største betydning for sommerhusets pris. Selvom ca. 94 % af de danske sommerhusområder er placeret tæt på kysten, vil en placering i første række ud til vandet eller med god vandudsigt lægge en del til prisen.

Placeringen af sommerhuset har også en stor betydning for prisen. Der er størst efterspørgsel på sommerhuse, som ligger med kørselsafstand på ca. 1-2 timer fra landets største byer København, Aalborg, Aarhus og Odense.

Vil du vide mere? 

Vil du vide mere om lån til køb af sommerhus eller kolonihave, eller lån om i friværdien, så tøv ikke med at kontakt os. Vores medarbejdere er altid klar til hjælpe og finde de bedste muligheder i lige netop din økonomi.

Ring til os på 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk – Vi ser frem til at høre fra dig

Låneberegner

Du lånerKr. 350.000
Ydelse per månedKr. 2.552,08
Besparelse ved omlagt forbrugsgæld pr. årKr. 56.000

Udfyld vores låneansøgning - svar inden for 24 timer

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.