Hvad er et ejendomskreditlån?

Ejendomdskreditlån hos Vexa

Et ejendomskreditlån (også kaldet for Pantebrevslån) er et lån givet af private långivere og investorer. Det formidles af ejendomskreditselskaber som Vexa. Lånetypen er kendt for gennemskuelige lånevilkår og kan både bruges i forbindelse med lån til boligkøb og lån i friværdien i en eksisterende bolig. Bankernes firkantede og stramme udlånspolitik har de seneste år resulteret i en kraftig vækst i marked for ejedomskreditlån.

Hvad er fordelene ved et ejendomskreditlån?

Der kan være flere fordele ved at vælge ejedomskreditlån som finansieringsløsning ved boligkøb eller belåning af friværdi i din nuværende bolig. Du kan låne til både fast og variabel rente, og et ejedomskreditlån er uopsigeligt fra kreditors side, så længe du overholder dine forpligtelser og betaler terminerne til tiden.

Fordelene ved at vælge et fastforrentet lån er, at din privatøkonomi vil være uafhængig af tilstanden på de globale kapitalmarkeder, hvor udbud og efterspørgsel løbende fastsætter markedsrenterne. Det fastforrentede vil være en stor fordel, hvis verdensøkonomien overopheder, og markedsrenterne stiger for at begrænse aktiviteten. Omvendt kan det være en ulempe at vælge et fastforrentet ejendomskreditlån, hvis markedsrenterne falder efter optagelsen af dit lån, hvilket vil betyde at du går glip af rentebesparelserne.

Hos Vexa anbefaler vi, at du bruger din mavefornemmelse og sunde fornuft til at bestemme, hvorvidt du ønsker et ejedomskreditlån med fast eller variabel rente. Er du f.eks. typen, der får søvnløse nætter over frygten for rentestigninger, bør du nok vælge et fastforrentet lån.

Ejendomskreditlån til boligkøb - sådan foregår det?

Der er flere forskelle på at optage et ejendomskreditlån frem for et bank- og realkreditlån ved boligkøb.

Et ejendomskreditlån har en kortere løbetid på 25 år, hvor et bank- og realkreditlån løber over 30 år.

Ved et bank- og realkreditlån til boligkøb optager du to lån - 80% som realkreditlån, 15% som banklån og de sidste 5% som udbetaling. Med et ejendomskreditlån kan du låne op til 95% af boligens værdi på det samme lån, men du skal stadig have 5% til udbetaling.

Et ejendomskreditlån er ikke finansieret af en bank eller et realkreditinstitut. Det formidles af ejendomskreditselskaber som Vexa. Ejendomskreditselskaber er ofte mere risikovillige – også fordi der er en højere rente på lånet – I mage tilfælde kan være lettere at blive godkendt til ejendomskreditlån frem for et bank- og realkreditlån.

Ejendomskreditlån – hvad koster det?

Der er flere parametre, der spiller ind, når man skal vurdere prisen på et ejendomskreditlån. Her anbefaler vi, at du kigger på renten, udbetalingskursen, indfrielseskursen og etableringsomkostninger.

  • Rente: Et ejendomskreditlån har ofte en højere rente end almindelige bank- og realkreditlån. Renten tilpasses låntagers økonomi, som den er på aftaletidspunktet. Den er fast, medmindre andet ønskes af parterne.
  • Udbetalingskurs: Som låntager er du interesseret i at udbetalingskursen er så høj som muligt, da dette er med til at reducere kurstabet og de samlede etableringsomkostninger ved lånoptagelsen mest muligt.
  • Indfrielseskurs: Indfrielseskursen er prisen for indfrielse af lånet før tid. Dette vil typisk være aktuelt i forbindelse med salg af bolig eller i forbindelse med omlægning af eksisterende gæld.
  • Etableringsomkostninger: Ved etablering af ejendomskreditlån vil der altid være etableringsomkostninger til oprettelse af lånet. Disse omkostninger tilfalder långiver, som skal have et beløb for at formidle lånet, lave lånedokumenter, tinglyse lånet osv.Har du modtaget et lånetilbud og har svært ved at gennemskue etableringsomkostningerne, kan du bruge følgende formel:

    Etableringsomkostninger = Hovedstol – tinglysningsafgift – låneprovenu


Hør mere om mulighederne for et ejendomskreditlån

Overvejer du ejendomskreditlån, så ring til os på telefon 96 40 90 00 og få en uforpligtende snak om dine muligheder. Du er naturligvis også velkommen til at starte din online låneansøgning her på siden.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.