Lån i din friværdi


Lån i din friværdi - ansøg her, vi svare inden for 24 timer

Få et lån i din friværdi

Hos Vexa tilbyder vi lån i friværdi i alle typer af ejerboliger, andelsboliger, erhvervsejendomme samt fritidshuse herunder sommerhuse og kolonihaver.

Der ydes udelukkende lån mod sikkerhed i fast ejendom. Vi belåner op til 95% af handelsværdien, i nogle tilfælde helt op til 100%.

Du kan vælge mellem fast, eller variabel rente og har mulighed for 10års afdragsfrihed og en løbetid på op til 25år.

Hos Vexa får du, hurtig og effektiv sagsbehandling samt en individuel kreditvurdering - baseret på sund fornuft.

 • Du kan låne op til 95 % af ejendommens handelsværdi (nogle gange 100 %)
 • Du har valgfrihed mellem variabel og fast rente
 • Du har mulighed for afdragsfrihed i op til 10år
 • Du kan vælge løbetid i op til 25år

 


Hvad er lån i friværdi?

Hos Vexa låner vi penge i friværdien i alle typer af ejerboliger, andelsboliger, erhvervsejendomme samt fritidshuse herunder sommerhuse og kolonihaver. Lån i friværdi betyder, at man låner en del af en boligs værdi. For at du kan låne i din bolig, kræves det, at der er en værdi, som ikke allerede er belånt, og som kan stilles til sikkerhed (pant) for lånet. Friværdien beregnes ved at finde værdien af boligen, hvis den skulle sælges i dag fratrukket den gæld, der allerede er optaget i boligen.

Hvem kan låne i friværdien?

Som udgangspunkt kan alle boligejere optage et lån i friværdien. Kravet er dog at gælden er mindre end boligens værdi.

Der vil blive taget udgangspunkt i flere forskellige forhold, når du skal låne i friværdien. Det fungerer primært på samme måde som hvis man optager et almindeligt boliglån, hvor der vil blive lavet en vurdering på din økonomiske situation. Vurderingen omfatter boligøkonomi, indtægter og udgifter – du skal jo selvfølgelig kunne være i stand til at afdrage på lånet i din friværdi.

Din friværdi udregnes således: Boligens nuværende værdi – den eksisterende gæld i ejendommen = friværdi.

Hvad kan jeg bruge min friværdi til?

Hos Vexa gør vi os ikke til smagsdommer over hvad du bruger dine egne penge til. Formålet med at optage et lån i friværdien kan være meget forskelligt fra boligejer til boligejer. Du bestemmer selv, hvad du vil bruge et friværdilån til.

Mange vælger bl.a. at bruge det til:

 • Renovering, istandsættelse og tilbygning af boligen
 • Energioptimering af boligen
 • Omlægning af gæld
 • Bilkøb
 • Rejser
 • Øvrige forbrugsgoder

Hvor meget kan man låne i sin friværdi?

Hos Vexa kan vi finansiere op til 100% af boligens værdi

Vexa kan som udgangspunkt finansiere op til 95 % af boligens værdi. i nogle tilfælde endda helt op til 100 %.

Ofte vil man fastsætte den sandsynlige salgsværdi ud fra en mæglervurdering, som tager boligmarkedets generelle udvikling samt udviklingen i dit lokalområde i betragtning. Dette er vigtigt at få gjort, da din bolig kan være steget i værdi, siden du købte den, og du dermed har mulighed for at opnå en større friværdi. Hvis din bolig bliver vurderet til kr. 2.000.000 og du har en gæld på kr. 1.000.000 har du altså en friværdi på kr. 1.000.000, der kan bruges til at realisere dine drømme, indfri anden gæld eller hvad du kunne forestille dig.

Eksempel på lån i friværdi - 95 % af din boligs værdi

95 % af kr. 2.000.000 = kr. 1.900.000 → Kr. 1.900.000 – kr. 1.000.000 (eksisterende lån) = kr. 900.000 i nyt lån.

Lån i friværdien uden om banken

Friværdien skal have en vis størrelse, for at du kan låne i den. Hos bank og realkredit kan du som udgangspunkt låne op til 80 % af værdien af din bolig. Ønsker du, eller har du behov for en alternativ finansiering af dit lån, findes der i dag alternative lånemuligheder. Det typiske alternativ vil et pantebrevslån, som også er den type lån som vi tilbyder her hos Vexa.

Lån i friværdi til ombygning og renovering

Ønsker du at renovere eller tilbygge din bolig, og er der en sandsynlighed for en reel værdiforøgelse af boligens værdi, kan der i nogle tilfælde finansieres en renovering ud over boligens nuværende værdi.

Særligt i sager, der drejer sig om udvidelser af boligarealet eller renovering af taget, kan der være en mulighed at belåne en ejendom ud over den nuværende friværdi. Som oftest kræver det, at der allerede er en sandsynliggjort friværdi til at dække igangsættelsen af renoveringen, hvorefter der aftales nogle rateudbetalinger, som byggeriet skrider frem.

Dette er en måde, hvorpå långiver sikrer sig, at de penge, der lånes ud over boligens nuværende værdi, bliver brugt til den aftalte renovering, som medfører en værdiforøgelse af ejendommen, og som står til sikkerhed for lånet.

Belåning i friværdi til omlægning af gæld

I tilfælde hvor du har opbygget dyr gæld bestående af eksempelvis forbrugslån, kvik-lån, kassekreditlån etc., som typisk har høje renter, kan det være en mulighed at indfri disse lån ved hjælp af et lån hos Vexa.

For at indfri anden gæld med et lån hos Vexa kræver det, at du har en friværdi i din ejendom, som kan stilles til sikkerhed for lånet. Der kan derfor opnås en besparelse ved at indfri forbrugsgælden og omlægge til et lån mod sikkerhed i ejendommens friværdi.

Brug friværdien til energioptimering af din bolig

Energioptimering af boligen er en god investering for langt de fleste boligejere.  Hvis huset er dårligt isoleret, har utætte vinduer og døre, eller bruger en gammeldags opvarmningsform, kan det koste mange penge på de månedlige regninger.

De mest effektive steder at sætte ind, hvis du vil energioptimere din bolig er:

 • Efterisolering: Specielt hulmursisolering og tagisolering.
 • Udskiftning eller tætning af vinduer og døre.
 • Energivenlig opvarmning.

Start altid med de områder der gør den største forskel. Efterisolering samt udskiftning eller tætning af vinduer er nogle at de mest effektive steder at sætte ind og alt efter forholdene kan din investering være hentet hjem igen i løbet af 2-5 år.

Lån i friværdi i sommerhuset eller kolonihaven

Har du friværdi i dit sommerhus, kolonihavehus eller anden fritidsbolig og gerne vil have et nyt køkken, badeværelse eller vil af sted på drømmeferien, så kan vi tilbyde dig et lån i friværdien på konkurrencedygtige vilkår.


Vil du vide mere om belåning af friværdi

Kan du tænke dig at vide mere, om hvad Vexa kan tilbyde dig i forhold til lån i din friværdi. Vores kompetente medarbejdere vil hellere end gerne hjælpe dig frem til den løsning, som passer lige præcis til dig. Hos Vexa gør vi nemlig en dyd ud af at have tilfredse kunder.

Ring til os på 96 40 90 00 eller send en mail til mailto:mail@vexa.dk - Vi ser frem til at høre fra dig

Låneberegner

Du lånerKr. 350.000
Ydelse per månedKr. 2.552,08
Besparelse ved omlagt forbrugsgæld pr. årKr. 56.000

Udfyld vores låneansøgning - svar inden for 24 timer

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.