Sommerhussæsonen 2022 er i fuld gang – skal du være med?

Finansiering af dit sommerhuskøb

Sommerhussæsonen begynder typisk omkring påske, så er du på jagt efter et nyt sommerhus, er det nu, udbudslisterne begynder at bugne med nye varer.

Antallet af nye sommerhuse på markedet i ugerne omkring påske er typisk mere end dobbelt så højt som i en gennemsnitlig uge. Sommerhussælgerne skyder altså efter at få sat sommerhuset på markedet, når køberne går på påskeferie, så dem der bruger ferien på at søge efter sommerhuse på nettet, bliver eksponeret for lige netop deres sommerhus.

Bedre mulighed for at forhandle om prisen

Et stort antal danskere har købt et sommerhus under coronakrisen, hvilket fik priserne til at stige med raketfart. Men den seneste tid er der set en tendens til, at priserne falder en smule. Et større udbud og en mere normal interesse, giver en bedre balance på markedet, med mere rum til køberne for at forhandle om prisen.

Afmætningen på sommerhusmarkedet skal dog ikke få folk til at afholde sig fra at købe eller sælge sommerhus. Det er ganske normalt, at priserne på sommerhuse svinger, men overvejer du at købe sommerhus nu, så kan det være ekstra vigtigt at tænke langsigtet, og ikke købe med forventning om en økonomisk gevinst inden for få år.

Her kan du se, hvordan priserne har udviklet sig i de forskellige sommerhuskommuner.

Hvad skal du overveje, inden du køber sommerhus?

I Danmark er der særlige regler for, hvem der må eje et sommerhus. Dem skal du have styr på, inden du køber. For at kunne købe sommerhus i Danmark skal du have haft fast bopæl, eller tidligere have haft bopæl i Danmark i mindst 5 år. Hvis ikke du opfylder det krav, kan du som udlænding opnå dispensation til at købe sommerhus i Danmark, hvis du har en særlig tilknytning til landet, eller det specifikke sommerhus som du ønsker at købe. Det er Justitsministeriet, som kan give dispensation, hvilket i stigende omfang sker, især for nordmænd og tyskere.

Der er stor forskel på at falde for idéen en dejlig sommerdag, og på at skulle eje og vedligeholde et sommerhus året rundt. Derfor er det en god idé at bruge tid på at overveje, om det overhovedet er det rigtige for dig og din familie at have et sommerhus. Prøv eksempelvis at låne eller leje et sommerhus i det område, hvor du overvejer at købe.

Finansiering af dit sommerhuskøb

Et sommerhuskøb vil typisk blive finansieret på samme måde som en helårsbolig. Du kan finansiere dit sommerhus med et bank- eller realkreditlån eller med et ejendomskreditlån, som vi tilbyder her hos Vexa.

Med et bank- eller realkreditlån vil du typisk kunnet belåne op til 75% af sommerhusets handelsværdi, hvor du ved et ejendomskreditlån ofte vil kunne belåne op til 95% af sommerhusets handelsværdi.

Udgifter ud over finansiering?

Når du køber sommerhus, skal du huske, at der er mange andre omkostninger end lånet, som skal betales.

Nogle af de store poster er: 

  • Ejendomsskat
  • Ejendomsværdiskat

Derudover er det vigtigt at huske alle de øvrige omkostninger:

  • Transportudgifter til og fra sommerhuset
  • Udgifter til renovering og ombygning.
  • Udgifter til vedligeholdelse

Jo mere velforberedt du er i forhold til både dine krav til huset og din og husets økonomi, jo mere målrettet kan du søge efter et sommerhus, og jo bedre muligheder har du for at handle hurtigt, når du finder det rigtige hus.


Vil du vide mere om lån til køb af sommerhus?

Vil du vide mere om lån til køb af sommerhus, så tøv ikke med at kontakt os.
Ring til os på 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk – Vi ser frem til at høre fra dig

Ansøg om lån til køb af sommerhus her

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.