Realisering af boligdrømme: Få finansiel fleksibilitet i bolighandlen med Vexa

Hvad er en betinget bolighandel

En betinget bolighandel kan sætte en stopper for boligdrømme.

Mange boligkøbere står overfor en udfordrende situation, når de ønsker at købe en ny bolig, og banken kræver, at den eksisterende bolig skal sælges først. Salg af eksisterende bolig er nemlig en udbredt årsag til en betinget bolighandel, og det kan skabe både usikkerhed og forsinkelser i købsprocessen - og i sidste ende kan boligen gå tabt, hvis der kommer endnu en køber til boligen. Det kan også skabe stor usikkerhed, hvis man sætter sin nuværende bolig til salg uden at vide, hvor man efterfølgende skal bo.

Det er her, at vi hos Vexa kan alligevel kan hjælpe med at realisere boligdrømmen her og nu.

Hvad er en betinget bolighandel?

En betinget bolighandel indebærer, at købsaftalen er underlagt specifikke betingelser, der skal opfyldes, før handlen bekræftes. Dette sker ofte, når en eksisterende bolig skal sælges og involverer normalt et pengeinstitut. Det betyder, at købet af den ønskede bolig er betinget af salget af den nuværende bolig, kaldet en forkøbsret.

Hvis en anden køber udtrykker interesse for den samme bolig, hvor der allerede er en betinget handel på plads, vil den oprindelige køber blive præsenteret for en forkøbsret. Dette kræver normalt en endelig handel inden for den aftalte tidsramme, typisk tre dage. Hvis den oprindelige køber ikke har solgt deres nuværende bolig inden for denne tidsramme og ikke har økonomisk råderum til at have to boliger på én gang, kan det ende med, at boligen bliver solgt til den nye køber.

Køb trods betinget handel

Hos Vexa kan vi hjælpe med at realisere boligkøbet trods krav om salg af den eksisterende bolig. I det tilfælde kan vi nemlig sørge for finansieringen af den nye bolig. Dermed kan køber få realiseret sine boligdrømme uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt den eksisterende bolig når at blive solgt.

Hvis den eksisterende bolig bliver solgt inden den nye bolig overtages, trækker vi os ud af handlen, så købers finansiering kan gå gennem banken. Denne løsning giver en ekstra fleksibilitet i bolighandlen og sikrer, at bolighandlen går igennem på normal vis.

Individuel vurdering af låneansøgninger

Vi foretager altid en individuel vurdering af alle låneansøgninger.

Vi forstår at hvert boligkøb og -salg er unikt, og derfor tilpasser vi vores løsning specifikt til ansøgers behov. I vores vurdering undersøger vi blandt andet ansøgerens økonomi og boligsituation herunder køb og salg samt friværdi mm.

Vi ser positiv på alle henvendelser, uanset alder, selvstændig eller lønnet indkomst samt midlertidig gældsfaktor.

Få ekstra fleksibilitet i bolighandlen med Vexa

Få ekstra fleksibilitet i bolighandlen med os som finansieringspartner. Når vi laver en mellemfinansiering af et boligkøb, skal køber ikke bekymre sig om, hvorvidt den eksisterende bolig er solgt inden køb af ny. Det skaber en mere problemfri og stressfri overgang til den nye bolig – og dermed sikrer køber sig også den nye drømmebolig.

Når den eksisterende bolig bliver solgt, trækker vi os ud af handlen, og finansieringen kan fortsætte igennem banken og kreditforeningen.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med at realisere dine eller dine kunders boligdrømme.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.