Tvangsauktion: Køb eller afværgelse?

Tvangsauktion: Køb eller afværgelse?

Overvejer du at købe en ejendom på tvangsauktion? Eller har du behov for hjælp til at afværge en tvangsauktion af din bolig?

Uanset hvilken situation der bedst beskriver din aktuelle situation, er Vexa klar til at yde hjælp. Om du overvejer at købe eller undgå en tvangsauktion, er likviditet afgørende, og netop dette er, hvor Vexa kan træde til. Vi besidder omfattende erfaring på begge sider af tvangsauktionsspektret og har allerede hjulpet talrige enkeltpersoner og familier med både køb og afværgelse af  tvangsauktioner.

Vi har derfor her samlet et overblik over, hvordan vi kan hjælpe dig med hhv. køb af ejendom på tvangsauktion samt afværgelse af tvangsauktion.

Køb af ejendom på tvangsauktion

Det er en anden proces at købe en ejendom på tvangsauktion end med en typisk bolighandel. Der kan både være fordele og ulemper ved at købe en bolig på tvangsauktion.

En af de helt klare fordele er, at prisen typisk er markant lavere end ved en almindelig bolighandel. Ofte ender ejendommene med at være 20-40% billigere, selv efter advokatsalær, fordringer m.v. er betalt. Derudover skal du ikke stille garanti før købet/auktionen, og du forpligter dig kun, hvis du vinder auktionen.

Der er dog også nogle ulemper ved køb af en ejendom på tvangsauktion. Først og fremmest vil der ikke blive udarbejdet en tilstandsrapport over boligen. Boligen købes dermed som beset. Det er derfor også en god idé at udnytte muligheden for at besigtige ejendommen, selvom det selv her kan være svært at opdage alle fejl og problemer. Fordi der ikke udarbejdes en tilstandsrapport, er det heller ikke muligt at få en ejerskifteforsikring.

Finansiering af køb på tvangsauktion

Når du vinder tvangsauktionen, er du bundet til dit bud. Det er derfor også vigtigt at have styr på, hvordan du finansierer købet forud for tvangsauktionen. Når du vinder en tvangsauktion, skal du nemlig have styr på finansieringen inden for de angivne frister. Har du ikke det, er det dig, der kommer til at hæfte for omkostningerne til en ny tvangsauktion.

Der findes flere forskellige måder at finansiere købet på. Du kan vælge at optage et bank- eller realkreditlån, som mange vælger at gøre. Du har dog også mulighed for at gå uden om banken og i stedet optage et pantebrevslån, som vi tilbyder her hos Vexa.

Et pantebrevslån bliver ofte brugt i ejendomshandler, fordi det giver dig en større fleksibilitet sammenlignet med et realkreditlån, og så har det typisk en hurtigere godkendelsesproces.

Det er altid en god idé at overveje de omkostninger og risici, der kan være ved at optage et pantebrevslån. Derfor yder vi også rådgivning, når du kontakter os med henblik på et pantebrevslån. Hos Vexa tager vi udgangspunkt i din økonomiske situation og rådgiver dig ud fra det, der passer bedst ind i din og evt. din families økonomi.

Du kan læse mere om lån til køb af ejendom på tvangsauktion her.

Afværgelse af tvangsauktion

Hvis du står overfor truslen om tvangsauktion af din ejendom, kan vi hos Vexa hjælpe dig med at afværge situationen. Vi har allerede hjulpet mange familier med at få afværget en tvangsauktion af deres hjem.

Der er flere måder, vi kan hjælpe dig på, hvis du og din familie står overfor en mulig tvangsauktion. Vi arbejder målrettet på at tilbyde en samlet løsning, som er tilrettelagt ud fra din og din families økonomiske situation. Typisk giver vores løsning et bedre overblik over økonomien, og samtidig vil du opleve mere luft i dit eller jeres månedlige budget.

Når vi udarbejder en løsning til dig og din familie, giver vi dig et finansielt overblik over jeres økonomi og økonomiske situation. Endeligt kan vi også tilbyde et pantebrevslån til at indfri de nødvendige beløb, så du kan redde dit hjem fra tvangsauktion.

Læs mere om afværgelse af tvangsauktion her.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.