Boligkøb trin for trin

Boligkøb trin for trin

Det er spændende at være på boligjagt, men også udfordrende og til tider frustrerende. Er du boligsøgende og har du styr på forløbet i en bolighandel? Hvis ikke, så læs med her og bliv klogere.

1. Afklar dine lånemuligheder

Når først man har gjort sig overvejelser omkring at blive boligejer, er det fristende at starte boligjagten på nettet. Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen med at surfe rundt og lade sig friste af, hvad boligmarkedet har at byde på. For langt de fleste starter boligdrømmen sådan. Man har kigget på nettet, fundet det perfekte hus, forelsket sig, og nu mangler man bare at skrive under… sådan føles det. Men, der er jo lige et lille men. Hvor skal pengene komme fra? Selvom du har en sund økonomi, kan forskellige faktorer bevirke, at du ikke kan låne helt så meget, som du ønsker.

Sørg derfor for, at du forholdsvis hurtigt i processen får afklaret dine lånemuligheder. Hos Vexa er vi villige til at lave individuelle vurderinger, og putter dig ikke ned i en kasse, hvor du nødvendigvis skal opfylde en masse kriterier. Hvis du sidder med drømmehuset på hånden, vil vi gøre hvad vi kan for at hjælpe dig. Så længe det giver mening for din økonomi.

2. Ud og se boliger

Når finansieringen er på plads, kan du fortsætte boligjagten. Tag ud og se en række huse med forskellige kvaliteter, og bliv klogere på, hvad der er vigtigst for dig. Er det beliggenheden, størrelsen, lokalmiljøet, prisen, stemningen eller noget helt andet?

3. Vær grundig

Gennemgå de rapporter der er tilgængelige for huset: tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Ligger der tilgængelige lokalplaner over området? Har du bekendte med forstand på boligrenovering, så invitér vedkommende med til en fremvisning og få deres vurdering. Overvej også, om huset opfylder dine fremtidige behov: er der institutioner som børnehave og skoler i nærheden og hvad med indkøbsmuligheder?

4. Byd på boligen

Hvis huset stadig er attraktivt, når du har set på det med kritiske briller skal du afgive dit bud.

Alt afhængigt af udbud og efterspørgsel i det område, du har kigget, kan du komme med et realistisk bud. Det er altid tilladt at komme med et bud. Har boligen en lang liggetid, eller skal sælger hurtigt videre kan du være heldig at få afslag i prisen.

5. En handel i hus

Når du er blevet enig med sælger, kan der udfærdiges en købsaftale – det står ejendomsmægleren for. Heri skrives de betingelser, som indgår i handlen ned. Køber og sælger gennemgår købsaftalen og underskriver den

Herefter skal der deponeres et kontantbeløb til ejendomsmægleren samt stilles garanti til sælger. Hos Vexa hjælper vi naturligvis med disse processer og sørger også for tinglysning af skødet. - Se mere om finansiering af boligkøb her

Vi ønsker dig held og lykke med boligjagten.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.