BELÅNING I FRIVÆRDI - Udnyt friværdien i din bolig

LÅN I FRIVÆRDI

Friværdien i din bolig er forskellen på, hvad din bolig er værd, og den gæld du har i den. Over tid vil din friværdi vokse i takt med, at der afdrages på boliglånet. Friværdien i din bolig kan også stige, hvis boligen ligger i et af de områder, hvor der gennem årene har været tendens til stigende boligpriser.

Et lån i din friværdi er et af de billigste lån, du kan få, hvis du vil låne til renovering, en ny bil, rejser, eller hvis du ønsker at have råd til mere tid med din familie.

Hvem kan låne i friværdien

Du kan låne friværdien, hvis du ejer en ejerbolig, andelsbolig eller et sommerhus.

Hvor stor skal friværdien være

Friværdien skal have en vis størrelse, for at du kan låne i den. Hos bank og realkredit kan du som udgangspunkt låne op til 80 % af værdien af din bolig. Ønsker du, eller har du behov for en alternativ finansiering af lånet i din friværdi, findes der i dag flere gode muligheder. Det alternative lån vil typisk være et pantebrevslån. Et pantebrevslån er ofte lidt dyrere end et bank- og realkreditlån – til gengæld er belåningsprocenten ofte højere, og du vil mange steder kunne låne op til 95% af din boligs værdi.

Hvis du låner til forbedringer, som medvirker til at gøre din bolig mere værd, kan du ofte låne med udgangspunkt i den værdi, boligen har, når du færdig med at renovere.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har råd til at afdrage på det nye lån. Så det er vigtig med god rådgivning, hvor der tages udgangspunkt i din samlede økonomi.

En høj friværdi er altså ikke altid en garanti for, at du kan låne – men den er et godt skridt på vejen.

Hvad kan du bruge lånet i din friværdi til

Hvis du har friværdi i din bolig, og du har en fornuftig økonomi, kan du som udgangspunkt låne til næsten hvad som helst, også hvis det er en jordomrejse for hele familien, du gerne vil have finansieret. Herunder kan du se et par eksempler på, hvad der giver mening at låne til.

Lån til bolig- og energiforbedringer

Det er mest almindeligt at låne i friværdien til bolig- og energiforbedringer som f.eks. et nyt tag, nye vinduer, isolering, nyt køkken, bad eller andre forskellige reparationer og renoveringer, som boligen trænger til.

Lån i friværdi til omlægning af gæld

Har du fået har opbygget dyr gæld bestående af f.eks. dyre forbrugslån, kvik-lån eller kassekreditlån, som ofte har høje renter, kan det være en god ide at udnytte friværdien til at omlægge disse lån. Dette giver oftest både overblik og luft i din økonomi.

Lån i friværdien til bil, båd, børn, rejse og andre fornøjelser

Står du og skal have ny bil, båd eller motorcykel kan du vælge at bruge friværdien som finansiering. Renten på et boliglån er typisk billigere et billån. Har du børn, kan du også bruge friværdien til at kunne sende dem en tur på efterskole – eller bruge friværdien til et forældrekøb af lejlighed, når de flytter hjemmefra.

Du kan også udnytte friværdien, hvis du drømmer om at rejse jorden rundt, invitere til bryllup, konfirmation eller bare ønsker at holde en ordentlig fest, som ingen glemmer.


Vil du vide mere om belåning af friværdi

Kunne du tænke dig at vide mere om lån af friværdi, så vil vores kompetente medarbejdere her hos Vexa hellere end gerne hjælpe dig. Ring til os på 96 40 90 00 eller send en mail til mailto:mail@vexa.dk - Vi ser frem til at høre fra dig.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.