Nedsparingslån – sådan bruger du din friværdi som pensionist

Nedsparingslån - lån i friværdien

Rækker den søde tilværelse som pensionist, og er du begyndt at overveje, hvordan livet som pensionist stiller dig rent økonomisk? Ønsker du økonomisk frirum til at nyde pensionisttilværelsen? Et nedsparingslån kan være en god løsning for dig.


Nedsparingslån, hvad er det?

Hvis du i mange år har afbetalt på gælden i din ejerbolig, vil du med tiden have oparbejdet en opsparing i form af friværdi. Et nedsparingslån er belåning af den opsparede friværdi, i daglig tale kalder man også dette at ”spise sine mursten”.

Med et nedsparingslån kan du frigøre en del af friværdien. Det vil typisk være et afdragsfrit lån, hvor det først bliver indfriet når boligen sælges. Det er muligt at optage lån i alle typer af ejer- og andelsboliger, og har du friværdi i sommerhuset kan man også optage et nedsparingslån i det.

Læs mer: Boliglån til ældre og pensionister 

Pension og opsparing 

Med mindre du har betalt en klækkelig sum til dit pensionsselskab hver måned, vil din månedlige indtægt som pensionist være markant lavere, end du er vant til. Som boligejer har du mulighed for at supplere din månedlige pensionsudbetaling. Din bolig er nemlig også en form for pensionsopsparing, som du kan trække på.

Friværdi i din bolig

Din friværdien består af forskellen mellem din restgæld og din boligs værdi. Med en restgæld på 500.000 kr. og en boligvurdering på til 2.800.000 kr., har du en friværdi på 2.300.000 kr. Dette beløb kan du bruge til at supplere din månedlige pensionsudbetaling via et nedsparingslån.

Hvor meget kan jeg låne?

Hos bank- og realkredit vil du kunne belåne op til 60% af boligens værdi.  Vælger du en alternativ finanseieringsløsning, som eksempelvis et pantabrevslån, er belåningsprocenten betydlig højere. Hos Vexa kan vi som udgangspunkt finansiere op til 95 % af boligens værdi.

Nedsparingslån

Med et nedsparinglån kan du bruge de penge, du ville stå med i hånden, hvis du solgte din bolig. Forskellen er blot, at du bruger pengene inden huset er solgt. Du kan bruge din friværdi uden at skulle sælge dit hus. Nedsparingslånet optages som et lån i din boligs friværdi.

Hvornår betaler jeg lånet tilbage?

Du indfrier dit nedsparingslån, når du sælger din bolig. Lånet indfries via salgsprovenuet, når din bolig bliver solgt. På den måde har du brugt en del af friværdien i din bolig inden den blev solgt, i stedet for at få pengene ved et salg. Det er derfor man taler om, at man spiser sine mursten.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.