Ejendomslån til finansiering af drømmeboligen

Boliglån

Hvad er et ejendomslån?

Et ejendomslån er et lån, du optager til at købe hus eller anden fast ejendom. Ejendomslån kan også optages til at belåne husets friværdi. Ejendomslån er altid baseret på et pantebrev, f.eks. et realkreditpantebrev eller et ejerpantebrev, f.eks. et bank boliglån.

Der findes tre typer virksomheder, som udbyder ejendomslån:

 • Realkreditinstitutter
 • Banker
 • Ejendomskreditselskaber

De billigste ejendomslån får du gennem realkreditinstituttet, mens ejendomslån gennem ejendomskreditselskaber typisk tilbyder mere fleksibel finansiering og samtidig er væsentligt hurtigere i sagsbehandlingen.

Alle tre udbydere tilbyder grundlæggende to typer af ejendomslån:

 • Et fast forrentet ejendomslån, hvor renten ligger fastlåst i hele lånets løbetid
 • Et ejendomslån med variabel forrentning, hvor renten kan ændre sig med et 1 - 3 års mellemrum.

Få et ejendomslån når banken siger nej, eller når du ikke kan vente på dem.

Mange oplever at blive afvist af realkreditinstitutterne f.eks. fordi drømmehuset ligger uden for de store byer, eller fordi man er selvstændig og har en god, men svingende indkomst. Hos Vexa hjælper vi med at finde det bedste alternativ til dig. Vurderer vi der er mulighed for at løse dit behov via en traditionel bank, hjælper vi dig gerne til dette via en af de banker vi samarbejder med. Ofte bliver vi som ejendomskreditselskab en midlertidig løsning, hvor vi skal hjælpe dig over et mindre bump i din økonomi og klargøre den til en traditionel finansiering. Derfor har vi mange kunder der alene har deres lån i Vexa i en kortere periode, hvorefter vi hjælper dem videre. Heldigvis har vi også mange kunder der bliver hos os i lang tid, da det ikke altid er billigere hos bankerne.

Hvis en traditionel bank ikke kan hjælpe dig, er alternativet et ejendomslån i Vexa. Sikkerheden er den samme, som når du låner gennem realkreditinstituttet. Løbetiden på lånet er mellem 5 og 25 år, og du kan typisk låne op til 95 % af boligens værdi. Der er ingen bidragssatser ved denne form for lån, og du kan selv vælge, om du ønsker fast eller variabel rente i lånets løbetid. Se, hvilke vilkår, der gælder, når du låner gennem Vexa ift. banker og realkreditinstitutter ved at klikke her.

Vexa tilbyder:

 • Gratis og uforpligtende tilbud
 • Svar inden for 24 timer
 • Lån til ejendomme i hele Danmark – også uden for de store byer.

Hvis du ønsker at købe din drømmebolig gennem Vexa, kan du optage et ejendomslån. Udfyld låneansøgning her og indhent et uforpligtende tilbud ved at udfylde vores låneformular. Løbetiden er mellem 5 og 25 år, og du kan typisk låne op til 95% af boligens værdi. De sidste 5% skal du selv lægge som udbetaling. Vil du betale lånet af hurtigst muligt, anbefales det at vælge en lav løbetid, da det som udgangspunkt er forbundet med de laveste omkostninger. Det er også muligt at optage lån i ens friværdi. Læs mere om lån i friværdi her.

Fordele ved at vælge et ejendomslån gennem Vexa

Vi vurderer dine muligheder for at få et lån ud fra din nuværende situation, frem for kun at se på din økonomiske historik.

 • Muligt at få et ejendomslån til drømmeboligen, som ligger lidt uden for én af de store byer
 • Der er ingen bidragssatser, når du vælger et ejendomslån gennem Vexa
 • Mulighed for fast rente ift. banken, hvor dette ikke er muligt.

Er du stadig usikker på, hvilken form for virksomhed Vexa er, eller er du bare nysgerrig omkring hvordan det hele foregår? Så kan du læse svarene på de spørgsmål vores kunder oftest stiller ved at klikke her.

Vil du tale med os om et ejendomslån til din drømmebolig? Eller friværdibelåning til andre formål?

At vælge den rigtige finansiering er ofte en stor beslutning. Hos Vexa er vi mere end klar til at rådgive dig og hjælpe dig til den bedste beslutning.

Ring til os på 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.