ÅOP - Årlig Omkostning i Procent

Der findes mange rentebegreber og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Nominel rente, pålydende rente, effektiv rente, før og efter skat med videre. Derfor har man valgt at lave én rente der på sin vis omfatter det hele, nemlig årlige omkostning i procent eller ÅOP som det benævnes i daglig tale:

Klodser opstillet som opadgående graf

ÅOP er en forkortelse af ”Årlig Omkostning i Procent” og viser den gennemsnitlige årlige
omkostning ved lånet når alle omkostninger indregnes: kurstab, tinglysningsafgift,
stempelomkostninger, stiftelsesprovision, faste omkostninger og renter.

Eksempelvis kan ÅOP beregnes til 8,69 % for et lån på kr. 1.000.000 formidlet af Vexa, med en pålydende rente på 7,75 % og en løbetid på 25 år.

Vi taler i Vexa åbent om hvad lånet koster og hvilken samlet rente du kommer til at betale. Desværre er det ikke alle steder det er så åbent.

Blandt forbrugslånsselskaberne anvendes alle mulige krumspring for at dække over en faktuel MEGET høj rente. Annoncer fra disse selskaber kan se yderst pæne ud, med lav nominel rente og en acceptabel ydelse, men når man ser nærmere på tingene har man bundet sig til ydelsen i længere tid end forventet og den reelle rente – ÅOP kan snige sig helt over 1000 %.

Det er ekstremt dyrt at havne i den slags lån, men desværre er de gode til at markedsføre sig så det ser attraktivt ud, og mange falder i og får skabt et uheldigt lån. Man bombarderes med muligheder for hurtige lån: forbrugslån, kvivklån, sms-lån, kontokort, kreditkort og meget mere, så det kan være svært for selv den bedste at modstå fristelserne.

Hos Vexa kan vi hjælpe dig med at få overblik over din situation, samt få omlagt dyr gæld (link til omlæg dyr gæld) til et mere fordelagtigt lån hos Vexa.

Ved at udnytte friværdien i din ejendom, kan du få et ejendomslån i Vexa og få flere penge mellem hænderne.

Ønsker du at høre mere så tøv ikke med at kontakte en af vores dygtige rådgivere på tlf. 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.