Kan du købe ny bolig, før din nuværende bolig er blevet solgt?

Lån til køb af ny bolig før den gamle er solgt?

Skal du købe ny bolig, før din nuværende bolig er blevet solgt? Eller skal du sælge først uden at vide, hvor du skal flytte hen? Dette er et dilemma, som mange med salgs- og købetanker kan nikke genkendende til. I dette indlæg kan du læse mere om de fordele og ulemper, der er ved køb af ny bolig før salg af din nuværende bolig. Vi berører også finansiering, og hvilke muligheder der findes, hvis banken siger nej.

Hvorfor købe ny bolig, før den gamle er solgt?

Der kan være flere årsager til handle bolig, før din nuværende bolig solgt. En af de typiske årsager er, at drømmeboligen er kommet på markedet, og at det er nødvendigt at slå til med det samme for at sikre sig den. Også selvom du ikke har nået at sælge din gamle bolig.

Ændringer i dagligdagen er også en af de primære årsager til køb før salg. Måske har din familie fået vokseværk, og der er opstået behov for en større bolig. Eller du ønsker at flytte til et område med bedre skoler eller andre faciliteter til børnene. Skilsmisse er også hyppig årsag til at købe ny bolig før salg af den gamle, fx hvis den ene part flytter fra den fælles bolig.

Fordele ved køb før salg
  • Man har et sted at flytte hen med det samme.
  • Du behøver kun at flytte én gang, hvilket giver dig mulighed for at spare penge på opbevaring og andre midlertidige boligudgifter.
  • Du er mindre presset til at træffe hurtige købsbeslutninger, da du altid kan blive i din nuværende bolig lidt længere, hvis du ikke finder en bolig, du er vild med.
  • Du slipper for dyre omkostninger i forbindelse med 2 x flytning, indskud/depositum til lejebolig og den efterfølgende istandsættelse ved fraflytning.

Nedenfor kan du se et eksempel på, at flytning til midlertidig i lejebolig, kan blive en meget dyr affære.

Depositum ved indflytning: 30.000 kr.
Første måneds leje: 10.000 kr.
Sidste måneds leje: 10.000 kr.
Flyttemand x 2 + div. flytteomkostninger: 30.000 kr.

Ialt: 80.000 kr.

Ulemper ved køb før salg
  • Det er dyrt at sidde med to boliger, hvilket betyder at du af økonomiske årsager kan blive nødt til acceptere et lavere tilbud på din gamle bolig, end du ellers ville have gjort.
  • Betingede købsaftaler er mindre konkurrencedygtige, især i de attraktive områder.
  • Du har måske ikke nok penge til at afgive et konkurrencedygtigt bud på din drømmebolig, når pengene er bundet i den nuværende bolig.
  • Hvis du beslutter dig for at udleje din nuværende bolig, får du en del ekstra administrativt arbejde at varetage. Og når du beslutter dig for at sælge, kan det være en udfordring at sælge, mens der bor lejere i boligen.

Kan du låne til en ny bolig før den nuværende er solgt?

For år tilbage var det ret almindeligt at købte en ny bolig, før den gamle var solgt. Det kan også lade sig gøre i dag – men det kan være svært og kræver, at du har en veldokumenteret og solid økonomi for at få godkendelse i banken.

Har du et stabilt og meget stort økonomisk råderum, vil du muligvis kunne få lov til at finansiere købet med et almindeligt bank- og realkreditlån. Men i de fleste tilfælde vil et sådant køb blive finansieret med et mellemfinansieringslån. Dette skyldes, at pengene fra sag af nuværende bolig skulle anvendes som hel- eller delfinansiering til køb af ny bolig.

Hvad er en mellemfinansiering?
- Få svar på dine spørgsmål om midlertidige lån til boligkøb

En mellemfinansiering er et midlertidig lån, der kan bruges, når man ønsker at købe en ny bolig, inden man har solgt sin nuværende bolig. En mellemfinansiering løber oftest kun i kortere perioder på typisk 6 til 12 måneder. Hvis de økonomiske rammer er til stede, kan mellemfinansieringen være afdragsfrit, så man kun skal betale renter. Renten ved en mellemfinansiering er ofte højere end ved almindelige boliglån, da långiveren tager en større risiko ved at låne penge ud i en periode, hvor du ejer to boliger på én gang. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet grundigt og have en plan for, hvordan man vil betale lånet tilbage, hvis du ikke får solgt din nuværende bolig inden for den aftalte periode.

Ejendomskreditlån som alternativ til banklån
- Vexa tilbyder attraktive løsninger

Bankerne er underlagt finanstilsynets regler og retningslinjer, som igennem de senere år er blevet kraftigt skærpet i forhold til, hvilke parametre der vægtes i en kreditvurdering. Det har resulteret i, at mange flere afvises i banken til trods for en solid og stabil økonomi.

I disse tilfælde findes der heldigvis andre finansieringsmuligheder. En alternativ løsning kan f.eks. være et ejendomskreditlån, som vi tilbyder her hos Vexa. Vi hjælper vi hvert år rigtig mange, der står i en midlertidig økonomisk situation, hvor de har brug for et lån til mellemfinansiering i perioden mellem købet af en ny bolig og salget af den nuværende bolig.

Det er altid vigtigt at undersøge og sammenligne forskellige muligheder, før man beslutter sig for at optage et mellemfinansieringslån, og i mange tilfælde kan vi hos Vexa være et attraktivt alternativ.Kontakt os hør mere om dine lånemuligheder

Det er altid vigtigt at undersøge og sammenligne forskellige muligheder, før man beslutter sig for at optage et lån, og i mange tilfælde kan vi hos Vexa være et attraktivt alternativ.

Vil du gerne vide mere om lånemulighederne i forbindelse med køb af bolig, før den nuværende bolig er blevet solgt – så ring på tlf. 96 40 90 00 eller send os en mail på mail@vexa.dk
- vi ser frem til at høre fra dig.

At indhente et lånetilbud hos Vexa er helt gratis, og du får svar på din låneansøgning inden for 24 timer!

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.