Låntyper


Boliglån i Realkredit

Realkreditfinansiering har i mange år været grundstenen i boligfinansiering i Danmark. Det er det stadig og er unikt for Danmark i forhold til resten af verden. Et realkreditlån skabes via salg af obligationer. Som låntager sælger man, via realkreditinstituttet, obligationer fra lånet til en investor der dermed opnår en forrentning. Obligationerne puljes i forskellige serier for at opnå en volumen af obligationerne der er interessante for investorer. På den måde handler man ikke direkte mellem låntager og investor.

Et realkreditlån kan løbe fra 10-30 år, være med eller uden afdragsfrihed og maksimalt ligge ud til 80 % af din boligs værdi. I fritidshuse dog maksimalt 70 % og for erhverv maksimalt 60 %.

Der er forskellige typer lån man kan vælge imellem:

 • Tilpasningslån (variabel rente)
 • Lån med renteloft
 • Fast rente

De seneste år er realkreditinstitutterne blevet underlagt skærpede krav og retningslinjer, hvilket har gjort det mere besværligt at få et realkreditlån, ligesom ekspeditionstiden på et lån er blevet længere.

Boliglån i banken

Boliglån i banken har historisk set været et lån til den restfinansiering der var behov for efter realkreditlånet. Altså fra 80-100 % af boligens værdi. I dag er der dog kommet regler omkring et egenfinansieringskrav på 5 % og dermed er der kommet en begrænsning for bankerne om maksimalt at måtte give lån ud til 95 % af boligens værdi.

Et boliglån i banken har normalt en løbetid på 10-20 år og er afpasset efter realkreditlånet, så der er sammenhæng i den maksimale løbetid og sikre der afdrages forsvarligt i ejendommen.

Ligesom ved realkreditlånene er også bankerne underlagt skærpede forhold, der gør det langsommere og mere besværligt at få et boliglån i sin bank.

Pantebrevslån - Ejendomslån

Pantebrevslån eller Ejendomslån som det også hedder er den låntype vi laver i Vexa. Det er et alternativ til ovenstående låntyper, hvor der er en mere individuel og fleksibel mulighed for finansiering.

Mest af alt minder et pantebrevslån om et realkreditlån, dog uden alt det besværlige med obligationerne. Som med andre lån til fast ejendom gives lånet mod et pantebrev i din ejendom.

Lånet laves på individuelle vilkår og aftales med dig som låntager. Og der er mange muligheder:

 • Løbetid på 5-25 år
 • Belåning ude til 95 % af din bolig (i særlige tilfælde 100 %)
 • Aftaler om tidlig indfrielse
 • Mulighed for afdragsfrihed

Vil du vide mere om pantebrevslån eller Ejendomslån så slå dig løs på vores hjemmeside eller kontakt os på 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk.

Rådgivning om lån

Hos Vexa har vi dedikerede og kompetente medarbejdere, der er uddannet til at varetage vores kunders interesser. Vi har mange års erfaring med rådgivning om finansiering generelt og i særdeleshed omkring finansiering af fast ejendom.

Processen hos Vexa

 • Henvendelse fra dig omkring et behov for finansiering
 • Indledende dialog pr. telefon, med en kort forventningsafstemning
 • Du modtager en mail omkring de oplysninger vi har brug for 
 • Vi modtager oplysninger fra dig
 • Vi skaber et overblik over din økonomi og ejendom, samt kortlægger mulighederne for den bedst tænkelige finansiering
 • Vi mødes hos dig og drøfter mulighederne
 • Lånet etableres og provenuet afregnes til dig

Det kan lyde som en større omgang at skulle igennem, men rent faktisk er det noget vi i Vexa ofte kan klare på 2-3 dage afhængigt af hvor hurtigt du meddeler os de nødvendige oplysninger.

Udover at få det bedst tænkelige lån, oplever vi også at vores kunder får et langt bedre indblik i sin økonomi efter vores besøg.

Vil du høre mere så kontakt os endelig på 96 40 90 00 eller send en mail på mail@vexa.dk

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.