Lånemuligheder når banken siger nej

Lån uden om banken

Har banken sagt nej til at finansiere dine boligdrømme? Og ønsker du en alternativ måde at låne penge på? Så læs med her. Hos Vexa tilbyder vi nemlig ejendomskreditlån (også kaldt pantebrevslån), som er det bedste alternativ til bank- og realkreditlån.

Mange bliver afvist af bank eller realkreditinstituttet, når de ansøger om lån til boligkøb, til omlægning af lån eller lån i friværdien. Derfor er der de seneste år sket en stor stigning i antallet af ansøgninger om et ejendomskreditlån.

En af fordelene ved et ejendomskreditlån fra Vexa er, at vi ikke er underlagt finanstilsynets stramme og firkantede retningslinjer, som bank og realkreditinstitutter er. Vi kigger ikke kun på tallene bag din økonomiske situation, men i stedet ser vi på hele billedet. Det betyder, at vi i mange tilfælde kan hjælpe med lån, selvom banken har sagt ’nej’.

Grunde til at banken siger nej til at finansiere et boliglån:

  • For lav værdi på boligen
  • For stor gæld i forvejen
  • Selvstændige med svingende indtægt
  • Ældre og pensionister på grund af stramme krav til gældsfaktor for +60-årige

At banken og realkredit siger nej, behøver ikke at betyde, at du ikke kan få et lån. Der findes heldigvis andre lånemuligheder.

Lån penge uden om banken

Tidligere blev pantebrevslånet meget ofte brugt som finansiering af boligkøb, men i løbet 80’erne og 90’erne blev finansieringsmulighederne via bank- og realkreditlån mere attraktive, og pantebrevslånet blev derfor mindre populært. Efter de værste efterdønninger fra finanskrisen i 2007 havde lagt sig, kom der i 2012 igen gang i pantebrevsmarkedet. Dette skyldes, at bankerne er blevet mere tilbageholdende og underlagt finanstilsynets skærpede retningslinjer.

Boliglån uden om banken trods gæld

Har du anden gæld, skattegæld eller gæld til det offentlige, vil der være en stor chance for, at din låneansøgning vil blive afvist i banker såvel som realkreditinstitutter, da begge parter i høj grad baserer deres kreditgivning på baggrund af finanstilsynets retningslinjer.

Hos Vexa tilbyder vi en mere helhedsorienteret kreditvurdering baseret på sund fornuft, som i rigtig mange tilfælde gør det muligt at få et lån, selvom du har gæld. Har du en større gæld til det offentlige, kan vi sandsynligvis også hjælpe med en finansiering til indfrielse af gælden.

Læs mere: Skylder du penge til skat?

Boliglån til selvstændige

Modsat traditionelle lønmodtagere, som får en lønseddel på et fast beløb hver måned, har selvstændig erhvervsdrivende ofte en svingende og mere ustabil indkomst. Den svingende indtægt er ikke noget, som banker og realkreditinstitutter er glade for, og det er ofte en af de væsentligste grunde til, at det kan være svært at blive godkendt til et lån.

Udover at din økonomi som selvstændig erhvervsdrivende er mere svingende, vurderer bankerne ud over privatøkonomien også din virksomhedsøkonomi i forbindelse med en kreditvurdering til et boliglån. Har du således haft underskud i seneste regnskabsår, negativ egenkapital, eller har din virksomhed ikke aflagt første årsregnskab endnu, vil der være meget store chancer for at afvist et boliglån.

Rigtig mange selvstændige oplever også at blive afvist til bolig- og realkreditlån, fordi deres rådgiver ikke formår at gennemskue deres økonomi, fordi den kan være mere kompleks.

Hos Vexa forsøger at se lidt mindre firkantet på tingene. Vi ønsker at hjælpe alle vores kunder til at få det bedst mulige boliglån ud fra deres konkrete situation. Vil du vide mere om boliglån til selvstændige, er du velkommen til at kontakte en vores kompetente medarbejdere på telefon 96 40 90 00

Pensionister får nej til boliglån

I de senere år har bankerne og realkreditinstitutterne skærpet kravene for låntagere, og det rammer især ældre og pensionister. Så hvis du er lidt oppe i årene, kan det til trods for god økonomi være svært at blive godkendt til et lån.

Det kan være et stort problem, at man som ældre – og endda allerede som 50-årig – skal tænke langt ud i fremtiden, og selv med en sund og god økonomi ikke kan købe drømmeboligen, optage et nedsparringslån eller belåne friværdien.

Har du som ældre eller pensionist brug for et boliglån, så står vi hos Vexa klar til at hjælpe dig med at danne et overblik, så vi sammen kan se på dine lånemuligheder.

Læs mere: Lån til ældre og pensionister

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.