Skylder du penge til skat?

Gæld til skat - Vexa

Alle kan som udgangspunkt havne i en situation, hvor de skylder penge til det offentlige. Der ses dog en overvægt af selvstændige erhvervsdrivende og enkeltmandsvirksomheder. Dette kan f.eks. skyldes, at de ikke har fået den nødvendige hjælp og rådgivning fra bogholder og revisor, eller at de er kommet i likviditetsproblemer.

Hvis du er en af de danskere, der har gæld til skat, er der dog stadig mange muligheder, du kan kigge ind i. Her har vi listet nogle af de muligheder, du kan kigge nærmere på.

Hvad gør jeg, hvis jeg har gæld skat?

Hvis du har gæld til skat, kan det være svært at låne penge i banken, hvis du eksempelvis ønsker at omlægge lån eller belåne friværdien i din eksisterende bolig. I langt de fleste tilfælde vil banken sige nej og bede dig vende retur, når gælden til det offentlige er betalt. Derfor er det også yderst sjældent, at banken vil være villig til at låne dig pengene til indfrielse af skattegælden.

Derudover kan skat tage pant i alle dine aktiver, f.eks. din bolig, som giver skat den juridiske ret til at bruge overskuddet fra et evt. salg af dine aktiver til at betale af på din skattegæld.

Gæld til skat kan bl.a. bestå af:

 • Skat
 • Moms
 • Studiegæld
 • Afgifter
 • Boligsikring
 • Børnepenge
 • Fart- eller togbøder
 • Licens

Herunder kan du se, hvilke muligheder du har, hvis du har gæld til skat:

Allerførst skal du starte med at undersøge, hvilket beløb du skylder til skat. Du kan få oplyst, hvor mange penge du skylder ved at kontakte Gældsstyrelsen.

Når du har fået overblikket over din restgæld, har du følgende muligheder:

 • Indfri din restgæld øjeblikkeligt

Du kan vælge at indfri den samlede gæld til det offentlige ved at anmode om en ”indfrielsesopgørelse”. I denne opgørelse vil du finde din samlede gæld til skat/Gældsstyrelsen samt betalingsoplysninger til indfrielsen.

Denne mulighed kræver naturligvis, at du har penge til at indfri det pågældende beløb nu og her. Hvis ikke du har pengene, kan det tit svare sig at låne til at indfri gælden.

 • Indgå i en afdragsordning med Gældsstyrelsen

Du kan også vælge at lave en aftale om en afdragsordning med Gældstyrelsen. Det gør du ved at aftale et møde med dem eller ved at ringe til dem. Inden du gør dette, er det dog vigtigt at have deres rente på ca. 8 % med i overvejelserne.

Det er vigtigt at huske renten, da den jo gør, at du skal betale mere end 8 % af restgælden om året, før du reelt set afdrager på selve gælden. Vi anbefaler, at du som minimum indbetaler 15 % af restgælden årligt, hvis du overvejer denne mulighed.

 • Optag et lån til at indfri din skattegæld

Hvis du ønsker at indfri din skattegæld én gang for alle, er det også muligt at optage et lån til at indfri restgælden. Det er i mange tilfælde den bedst mulige løsning, da din restgæld trækker ned på din kreditscore i banken, realkreditinstitutter og andre finansieringsselskaber.

Hos Vexa kan vi i de fleste tilfælde hjælpe dig med denne løsning, hvis du er boligejer og har friværdi i boligen.

Kan min gæld til skat blive forældet?

Hvis du har gammel gæld til skat, har du måske tænkt over, om det er blevet forældet. Som hovedregel forældes gæld til det offentlige efter hhv. 3, 5 eller 10 år, afhængig af hvilken type gæld der er tale om. I 2018 trådte en ny lov i kraft, der siger, at skattegæld først bliver forældet tidligst i november 2024. Det kan du læse mere om her.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din skattegæld er forældet, kan vi hos Vexa tilbyde dig hjælp og undersøge, hvordan det står til med din  skattegæld.

 


Vexa kan hjælpe med at indfri din gæld hos Skat

Flere og flere danskere tager i dag et lån til at indfri deres skattegæld, da der ofte er mange penge at spare ved at betale skattegælden tilbage hurtigst muligt fremfor årelange afdragsordninger med det offentlige.

Hos Vexa kan vi hjælpe dig med at låne penge uden om banken til at indfri din skattegæld. Du kan udfylde vores låneansøgning online, så vender vi retur med et svar inden for 24 timer.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.