Har du friværdi i din andelsbolig?

Lån ii friværdi - andelsbolig

­Andelsboliger er igennem de seneste år blevet mere og mere populære. En af årsagerne er, at det kan være en lettere og billigere måde for førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet.

Den stigende popularitet hænger også sammen med, at boligmarkedets økonomiske opsving har fået priserne på andelsboliger til at stige, hvilket afspejler sig i en øget friværdi.

Andelsbolig: Hvad er friværdi?

Friværdi er det beløb penge, du vil stå med i hånden, hvis du solgte din bolig her og nu. Friværdien finder du derfor ved at trække boligens gæld fra boligens aktuelle handelspris.

Udregn friværdien i din andelsbolig

For at finde friværdi i en andelsbolig skal du bruge følgende regnestykke:

Boligens salgspris - boligens restgæld

Regneeksempel:
Din andelsbolig har en aktuel salgspris på 1.000.000 kroner, mens du skylder 500.000 kroner på den.1.000.000 - 500.000 = 500.000 kroners friværdi i din andelsbolig

Hvem kan låne i andelsboligens friværdi?

Som udgangspunkt kan de fleste optage et lån i deres andelsboligs friværdi. Belåning af din andelsboligs friværdi foregår på samme måde, som da du skulle låne penge til at købe en andelsbolig. Som andelsboligejer kan man ikke optage et realkreditlån. Lån til køb af andelsbolig og lån i friværdien i andelsboligen vil enten være et andelsboliglån eller almindeligt boliglån.

Friværdi i andelsbolig: Sådan kan du bruge det?

  • Renovering af din andelsbolig
    Trænger køkken eller badeværelse til en opdatering? Et lån i din friværdi kan du bruge til at renovere og lave forbedringer på din andelsbolig. Belåning af friværdi til renovering har ofte en positiv økonomisk effekt. For renoverer og forbedrer du din bolig, vil prisen på din andelsbolig stige, og du får på den måde gjort noget godt for dig selv og din boligøkonomi på samme tid.
  • Brug friværdien til omlægning af dyre forbrugslån
    Har du dyre forbrugslån, så kan det være en god idé at tag et lån i friværdien og samle dem til ét lån.Ved at omlægge dine dyre forbrugslån til ét samlet lån vil du typisk få en rentebesparelse – og samtidig få luft og bedre overblik over din økonomi.
  • Brug friværdien til køb af ny bil eller rejser
    Trænger bilen til at blive skiftet, eller har du bare lyst til at rejse ud i verden, så kan din friværdi i andelsboligen også bruges til det.

Lån i andelsboligs friværdi hos Vexa

Hos Vexa tilbyder vi attraktive lån i andelsbolig mod sikkerhed i andelsboligen. Vi belåner op til 90% af andelsboligens handelsværdi til fast eller variabel rente - med mulighed for 10 års afdragsfrihed og en løbetid på op til 25 år.

Vil du høre mere om mulighedernefor lån i din andelsboligs friværdi?

Har du spørgsmål omkring lån i andelsbolig, er du meget velkommen til at kontakte os.
Ring til os på 96 40 90 00 eller ansøg om lån i din andelsbolig via vores online låneansøgning og modtag et gratis og uforpligtende lånetilbud.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.