Boliglån uden om banken

Boliglån uden om banken

Hvad er lån uden om banken?

Et lån uden om banken kan gøre dine drømme til virkelighed

Det er de færreste mennesker, som har penge nok til at betale kontant for en fast ejendom. Det betyder, at langt de fleste mennesker har brug for et lån til at finansiere købet.

Når man ønsker at købe fast ejendom, er det almindeligt at aftale et møde med banken med henblik på at drøfte ens lånemuligheder, og her vil man typisk snakke om et realkreditlån som det mest attraktive lånetilbud. Men bankerne er underlagt skærpede krav i forhold til kreditværdighedsvurderingen, og derfor bliver mange lånsøgere i dag ikke godkendt til et realkreditlån, og de kan på den baggrund se deres drøm om fast ejendom gå til grunde. Men med et lån uden om banken kan drømmene alligevel blive til virkelighed.

Bankens afvisning af realkreditlån

Du kan risikere, at banken afviser din ansøgning om et realkreditlån, hvis:

  • du er selvstændigt erhvervsdrivende og derfor har en svingende indkomst
  • du har for stor gæld
  • boligen, du har kig på, vil koste for meget at renovere, og banken vil derfor ikke finansiere den
  • dit rådighedsbeløb er for lavt.

Med disse krav er der mange mennesker, der ikke godkendes i banken. Derfor er det vigtigt at vide, at du alligevel kan blive godkendt, hvis du går uden om bankerne.

Boligkøb - hvad gør man når banken siger nej

Der er flere fordele ved finansiering af fast ejendom uden om banken.

Som sagt er der ingen grund til at fortvivle, for banken er ikke det eneste sted, du kan låne penge til finansiering af fast ejendom. Du kan i mange tilfælde, og med stor fordel, optage et lån uden om banken. Et såkaldt ejendomslån – også kaldet et pantebrevslån – stiller nemlig ikke de samme skrappe krav til lånsøgers kreditværdighed, som det er tilfældet med et realkreditlån. Et ejendomslån er sammenligneligt med et realkreditlån men har op til flere fordele:

  • Sagsbehandlingstiden for ejendomslån adskiller sig væsentligt fra bankernes realkreditlån. Hos Vexa kan du forvente at få svar på din forespørgsel inden for 24 timer. Selve lånet kan vi normalt have klar inden for 1-4 hverdage, når vi har modtaget alt relevant materiale fra dig som lånsøger. Den kortere sagsbehandlingstid er en stor fordel, hvis du har brug for et hurtigt lån.
  • Ved realkreditlån kan du højst låne 80 % af boligens købspris. Resten af finansieringen skal komme fra egen opsparing og ofte et banklån med en relativt høj rente. Med Vexas ejendomsfinansiering kan du nøjes med ét samlet lån, da du med et ejendomslån kan finansiere hele 95 % af boligens købspris.
  • Når du låner uden om banken, er renten helt fastlåst og uden rentetillæg og bidragssatser. Renteniveauet på ejendomslån er højere end på realkreditlån, men hos Vexa er det typisk lavere end på et banklån. Ved et ejendomslån stilles der sikkerhed i den faste ejendom, og den mindre risiko, det medfører, lader vi komme dig til gode ved til gengæld at operere med en lavere rente.
  • Et ejendomslån giver større fleksibilitet. Hvis forholdene taler for det, kan Vexa endda imødekomme dit ønske om lån trods det, at du måtte have en betalingsanmærkning hos et kreditoplysningsregister som f.eks. RKI.

Belåning af friværdien i din nuværende bolig

Har du behov for at låne til renovering af din bolig, til omlægning af gæld, ny bil, drømmerejsen eller noget helt andet, og har du en friværdi i din bolig, har du også her andre lånemuligheder, hvis banken siger nej.

For at kunne låne i boligens friværdi, skal boligens værdi være højere end den eksisterende gæld der er i boligen.

Har din bolig en værdi på 2.000.000 kr., og er boliggælden 500.000 kr., så vil din friværdi være 1.500.000 kr. Når du låner uden om banken, kan du typisk låne op til 95% af boligens værdi.

Hvad koster det at få et lån uden om banken?

Hvad det koster at låne uden om banken afhænger bl.a. af størrelsen på lånet, rentesats og løbetid. Du kan selv beregne dine omkostninger ved et lån uden om banken ved at bruge vores låneberegner.

Vexa – et professionelt valg

Det er en vigtig beslutning at optage et lån i fast ejendom. Hos Vexa har vi stor erfaring i at vejlede vores kunder og indgå låneaftaler til finansiering af fast ejendom. Det sikrer, at du bliver oplyst om alle vilkår og betingelser i låneaftalen, når du låner hos os. Derudover forsikrer vi dig, at du får det bedste tilbud med udgangspunkt i dit aktuelle ståsted.


Vil du høre mere om boliglån uden om banken?  

Har du brug for et boliglån til køb af bolig eller et lån i friværdien i din nuværende bolig? Ønsker du at høre mere? Så er vi klar til at hjælpe dig på vej. Du kan ringe på telefon 96 40 90 00, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at drøfte dine lånemuligheder.

At indhente et lånetilbud hos Vexa er helt gratis, og du får svar på din låneansøgning indenfor 24 timer!

Ansøg om lån her

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.