Lån i friværdien til indfrielse af skattegæld

Lån i friværdien til indfrielse af skattegæld

Er du en af de uheldige, som har fået en høj skattegæld efter offentliggørelsen af årsopgørelsen for 2023?

Skattegæld kan være en tung byrde at bære og kan have negative konsekvenser, hvis den ikke håndteres korrekt. Vi har tidligere skrevet om, hvilke forskellige muligheder du har til at håndtere din skattegæld.

Én af mulighederne til at indfri din skattegæld er ved at optage et lån til indfrielse af gælden. Selvom det virker ulogisk at optage ny gæld for at indfri en anden gæld, kan det i nogle tilfælde være en god beslutning – særligt hvis lånet har en mere fordelagtig rente eller bedre vilkår.

Hos Vexa har vi hjulpet andre med at indfri deres skattegæld gennem et lån i deres friværdi. Har du fast ejendom med friværdi, er det også en mulighed for dig.

Hvad er friværdi?

Kort fortalt er friværdi den værdi, der er tilbage i ens bolig, efter at eventuelle lån eller pant er fratrukket dens markedsværdi. Det er altså den del af ejendommens værdi, som ejeren reelt ejer. Friværdien kan bruges som sikkerhed for forskellige former for lån, herunder til at indfri skattegæld.

Fordelene ved at låne i friværdien

Lån i friværdien til at indfri skattegæld kan være en fornuftig løsning af flere forskellige årsager:

  • Lavere rente: Lån i friværdien kan have lavere renter sammenlignet med andre former for gæld.
  • Undgå negative konsekvenser: Ved at indfri skattegælden kan du undgå inddrivelsesforanstaltninger og potentielle økonomiske sanktioner.
  • Fleksibilitet: Et lån i friværdien kan give dig fleksibilitet i tilbagebetalingen og kan tilpasses dine individuelle behov og økonomiske situation.

Overvejelser før du låner

Selvom der kan være mange fordele ved at låne i friværdien til at indfri din skattegæld, er der også nogle ting, du bør overveje.

Der vil altid være en risiko forbundet med at belåne din ejendom. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på denne risiko i tilfælde af, at du ikke kan tilbagebetale lånet. Sker det, er der en risiko for, at ejendommen kommer på tvangsauktion.

Derfor er det også vigtigt, at du sikrer dig, at du er i stand til at tilbagebetale lånet til tiden. Hos Vexa laver vi altid en individuel vurdering af din låneansøgning, hvor vi tager højde for din aktuelle økonomiske situation.

Vexa's ejendomskreditlån til indfrielse ad skattegæld

Hvis du ønsker at låne i friværdien til indfrielse af skattegæld, tilbyder vi hos Vexa et skræddersyet ejendomskreditlån, der giver dig den nødvendige likviditet til at håndtere din gældssituation effektivt og økonomisk ansvarligt.

Vores ejendomskreditlån er en ideel løsning, der giver dig mulighed for at låne penge mod sikkerhed i din faste ejendom. Dette betyder, at du kan frigøre værdi fra din bolig og anvende den til at betale din skattegæld eller andre økonomiske forpligtelser.


Vil du høre mere?

Vil du høre mere om dine muligheder for indfrielse af skattegæld gennem lån i friværdien, så kontakt os. Lånet kan også bruges til andre ting end skattegæld – vi blander os ikke i, hvordan du bruger pengene.

Ring til os allerede i dag på 96 40 90 00. Du kan også udfylde vores låneansøgning og få svar inden for 24 timer.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.