Få indfriet din skattegæld

ejendomskreditlån til indfrielse ad skattegæld

Den 11. marts 2024 er årsopgørelsen for 2023 klar. Det er i årsopgørelsen du får svar på, om du skal have penge tilbage i SKAT, eller om du har betalt for lidt i SKAT og dermed fået en skattegæld.

Årsager til skattegæld

Der kan være mange årsager til, at man har fået en skattegæld. Det kan fx skyldes, at man ikke har fået opdateret sin forskudsopgørelse, hvis der har været ændringer i ens indkomst, afstand til arbejdspladsen (befordring), studiegæld, for stor udbetaling af boligstøtte, ubetalt børnebidrag m.v.

Der kan naturligvis også lægge andre årsager til grund for, at man har gæld til det offentlige. Særligt blandt selvstændigt erhvervsdrivende og enkeltmandsvirksomheder ser vi, at der opstår skattegæld. Det kan skyldes, at de ikke har fået den nødvendige hjælp og rådgivning fra en bogholder eller revisor, eller fordi de er kommet i likviditetsproblemer.

Skattegæld kan være en uventet byrde, der pludselig opstår og kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Uanset årsagen til din skattegæld er det vigtigt at handle hurtigt for at undgå yderligere økonomiske konsekvenser. Derfor kommer vi her med forslag til, hvordan du kan få indfriet din skattegæld og undgå unødvendige bekymringer.

Håndtering af skattegæld

Har du en skattegæld, er der flere ting, du kan gøre, for at håndtere gælden. Først og fremmest er det vigtigt, at du får identificeret omfanget af gælden: hvor meget skylder du?

Ved du ikke, hvor meget du skylder, kan du ringe til Gældsstyrelsen, som inddriver gælden. Din gæld vil også typisk være oplyst i de breve, du modtager i e-boks fra Gældsstyrelsen. Det er endnu ikke muligt at finde dine gældsoplysninger online. Husk dog på, at gælden kan ændre sig dag for dag, da der dagligt løber renter på din gæld.

Indfri gælden øjeblikkeligt

Har du pengene til at indfri din skattegæld kan du anmode om en indfrielsesopgørelse. Med indfrielsesopgørelsen får du et overblik over din samlede gæld samt betalingsoplysninger til indfrielsen.

Få en afdragsordning

Har du ikke pengene til at indfri hele gælden på én gang, kan du lave en afdragsordning med Gældsstyrelsen. Det er op til Gældsstyrelsen, om du kan få en afdragsordning. De laver en konkret vurdering, når du indsender din anmodning.

Med en afdragsordning vil du betale et beløb hver måned, som bliver fastsat ud fra din indkomst eller fra et budget, du selv sender til Gældsstyrelsen.

Får du en afdragsordning, er det vigtigt, at du betaler afdragene til tiden. Gør du ikke det, ophører afdragsordningen, og Gældsstyrelsen kan i stedet inddrage din gæld på andre måder, fx trække gælden fra din løn, modregne i offentlige ydelser eller foretage udlæg i dine ejendele.

Udskyd en betaling

Der kan være nogle årsager til, at du ikke kan afdrage på din gæld i en periode. Det kan skyldes særlige sociale hændelser som dx nylig skilsmisse, dødsfald i nærmeste familie, pludselig invaliderende sygdom, eller at du er midlertidigt uden indkomst. Det kan også skyldes pludseligt opståede eller uforudsete udgifter som fx tandlæge, medicin, værkstedsregning, nødvendige reparationer på hus.

Disse årsager kan betyde, at du kan søge om udskydelse af betaling; det Gældsstyrelsen kalder at søge om henstand. Det er muligt at søge om at få udskudt en betaling i op til 6 måneder.

Eftergivelse af gæld

Har du mulighed for at betale din gæld, skal du betale din gæld. Det er kun i særlige tilfælde, at du kan ansøge om eftergivelse af din gæld. Du kan læse meget mere om kravene for eftergivelse af gæld på Gældstyrelsens hjemmeside, gaeldst.dk.

Lån til indfrielse af gæld

Selvom det normalt ikke anbefales at optage ny gæld for at betale af på anden gæld, kan det nogle gange godt betale sig. Ved at optage et lån til at indfri hele din skattegæld, kan du blandt andet undgå, at det påvirker din kreditscore i banken, realkreditinstituttet og andre finansieringsselskaber.

Der kan potentielt også være mange penge at spare ved at optage et lån med en lavere rente.


Vexa kan hjælpe dig

Hos Vexa kan vi hjælpe dig med at indfri din skattegæld, hvis du har fast ejendom med friværdi. Vi kan nemlig tilbyde dig et pantebrevslån mod pant i din faste ejendom. Hos Vexa tilbyder skræddersyede låneløsninger, der passer til dine individuelle behov og giver dig fleksibilitet og sikkerhed.

Der kan være mange penge at spare ved at indfri skattegælden hurtigst muligt. Fra 8. januar 2024 er inddrivelsesrenten 7,75% om året - det er altså den rente, du skal betale af din gæld. Derudover kan du blive krævet at betale for gebyrer i forbindelse med gældsinddrivelsen, fx rykkergebyrer eller gebyr i forbindelse med at du bliver indkaldt til møde med pantefogeden.

Vil du høre mere om dine muligheder for at indfri din skattegæld med et pantebrevslån, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.: 96 40 90 00.

Du kan også udfylde låneansøgningen online, så vender vi retur med et svar inden for 24 timer.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.