Kan ældre og pensionister få et boliglån?

Kan poensionister låne penge
Jo ældre du er, desto sværere har du ved at få et boliglån – også selvom din økonomi er god. Boliglån til pensionister og generelt til danskere over 55 år er vanskelig, men ikke umulig hvis man bærer sig rigtig ad.

Hvis du er oppe i årene, kan det være rigtig svært at få et boliglån. Faktisk bliver det kun sværere med alderen, også selvom din økonomi er sund, det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, som er lavet i samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening.

Bank og realkredit har skærpet kravene

Over de senere år har bank og realkredit skærpet kravene for låntagere, og det rammer især ældre og pensionister.

Når børnene er fløjet fra reden og boligbehovet ændrer sig, og man søger mindre plads og nemmere vedligehold, oplever et stigende antal ældre og pensionister, at det bliver sværere og sværere at optage et boliglån.

 

Boliglån som pensionist - dette skal du være opmærksom på!

Nedenfor kan du se to ting, som du bør være særligt opmærksom på som ældre og pensionist, inden du kaster dig ud på lånemarkedet.

  1. Vær sikker på, du kan tilbagebetale dit lån

Inden du optager et lån i din bolig, skal du altid være sikker på, at du kan tilbagebetale lånebeløbet plus eventuelle renter og gebyrer inden for den aftalte løbetid – dette gælder for alle - pensionist eller ej.

Som ældre og pensionist bør du dog være særlig opmærksom på, om løbetiden er realistisk for dig. Hvis ikke, skal du være opmærksom på, at det resterende tilbagebetalingsbeløb vil overgå til den nærmeste familie, hvis de vælger at sige “ja” til at arve gæld og formue.

  1. Vær opmærksom på høje renter og skjulte gebyrer

Når du som pensionist ansøger om boliglån, kan du risikere, at låneudbyderen tilbyder dig et uigennemskueligt lån med høje renter og skjulte gebyrer.

Et godt råd til ældre og pensionister som har brug for et boliglån

Det kan være et stort problem, at man allerede som 50-årig skal kunne spå om de ønsker, behov og boligdrømme som ligger langt ude i fremtiden, hvor man til trods for god økonomi og opsparing i sin ejerbolig ikke har mulighed for at udleve sine otium- og sine boligdrømme.

Hos Vexa er vi specialister i boligfinansiering og det bedste alternativ til banken. Vi kan tilbyde effektiv sagsbehandling, individuel kreditvurdering og en ekstra chance til at få indfriet dine boligdrømme.

Vi kan blandt andet være behjælpelig med lån til boligkøb, lån i friværdi, omlægning af lån samt nedsparinglån.

Se mere her: Lån til ældre og pensionister

 

Ring til os på tlf. 96 40 90 00 og lad os tage en uforpligtende snak om dine muligheder for et lån.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.