Indfrielse af gæld

indfri dyre lån

Har du gæld bestående af flere og dyre lån, kan det næsten altid betale sig at optage et lån til at indfri de andre lån. Læs mere om, hvad det vil sige at indfri gæld, og om hvordan du kan udnytte din friværdi til at få overblik og luft i økonomien.

Hvad vil sige at indfri gæld

At indfri sin gæld betyder, at du betaler hele lånet ud.  Alle lån har en løbetid - det er den periode, som lånet skal betales tilbage over. Hvis du fast afdrager på dit lån, vil du have indfriet lånet ved dets udløb.

Derfor skal du indfri dine dyre lån

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt have behov for at stifte gæld. Det kan eksempelvis være lån til boligkøb, bil, forbrug eller pludselig opståede uforudsete udgifter.

Boliglån og et billån er for mange en nødvendighed – man skal have tag over hovedet og kunne komme fra A til B. Og i den sammenhæng er forbrugslån en helt anden sag.

Flere og flere danskere har i dag et eller flere forbrugslån spredt ud over flere lånudbydere, hvilket ofte er en dyr affære med både høje renter og gebyrer. Samtidig kan det gøre det svært at overskue økonomien med flere lån. I sådan en situation kan indfrielse af gæld være en rigtig løsning, hvor du både kan spare penge og få overblikket tilbage.

Fordele ved indfrielse af gæld:

  • Du får overblik over økonomi og gæld
  • Du afdrager kun på kun på ét lån
  • Du sparer penge på renter og gebyrer

Undgå at havde for mange lån

Et kviklån kan for mange i øjeblikket virke som den helt rigtige løsning. Det kan være, at man mangler penge sidst på måneden, får pludselig uforudsete udgifter, eller til køb af diverse forbrugsgoder.

Problemet opstår i omkostningerne, der følger med, når du optager et lån. Jo lån du optager, jo flere kreditorer, afdrag og aftaler skal du have styr på. Små lån er ofte dyre, og lånevilkårene er uigennemskuelige, hvilket kan være med til at vælte økonomien og gøre dit økonomiske råderum endnu mindre.

Kan man låne, hvis man har gæld?

Som udgangspunkt er det muligt at optage et nyt lån, selvom du har gæld. Et lån til indfrielse af anden gæld kan bidrage til, at du sparer penge på renter, gebyrer og afdrag. Er du registreret som dårlig betaler I RKI eller andet kreditoplysningsregister, kan det være tegn på, at du har ubalance i økonomien, og der skal være en god forklaring på din registrering, hvis du skal have mulighed for at optage et nyt lån.

Læs mere om lån trods RKI

Indfri gæld med friværdien i din ejerbolig

Er du boligejer, og har du friværdi, kan det betale sig at bruge den til at indfri dine dyre lån. For at kunne optage lån i din ejendom kræver det, at gælden er mindre end boligens værdi.

Friværdi udregnes således: Boligens nuværende værdi minus den eksisterende gæld i ejendommen = friværdi.

For at kunne optage lån i din friværdi til indfrielse af anden gæld, kræver det, at der er friværdi nok til at stille som sikkerhed for lånet. Belåning af friværdi fungerer på samme måde som, når man optager almindeligt boliglån, hvor skal laves en samlet kreditvurdering over den økonomiske situation. Kreditvurderingen omfatter boligøkonomi, indtægter, udgifter og anden gæld.

Læs mere om lån i friværdi

Vexa – lån til Indfrielse af gæld

Er du boligejer og har du friværdi, kan vi hos Vexa tilbyde fordelagtige lån til indfrielse af gæld. Når du ansøger om et lån hos Vexa, laver vi altid en individuel kreditvurdering baseret på vores sunde fornuft.

Ansøg om lån til indfrielse af gæld og få et uforpligtende lånetilbud.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.