Friværdi – få et godt og billigt lån

Friværdi – få et godt og billigt lån

Er du boligejer, og har du friværdi, så er det muligt at få et godt og billigt lån med tillægslån i boligens friværdi. Læs med her og få mere viden om friværdi, hvad du kan bruge den til, og hvordan du låner i den.

Friværdi kort fortalt

Hvis din bolig er mere værd end den gæld, du har i den, har du friværdi.

Regnestykket ser således ud:

Din boligs markedsværdi - gæld i boligen = friværdi

Din friværdi stiger altså, når du afdrager, og hvis din bolig stiger i værdi.

Læs mere og ansøg om lån i din friværdi

Friværdi - kort fortalt

Brug friværdien på det, der giver dig værdi

Hvis du har friværdi i din bolig, kan det være en god idé at bruge den til finansiering af større investeringer og projekter.

Der kan være en økonomisk gevinst ved at tage et lån i din boligs friværdi, og anvende lånet til renovering og forbedringer på i din bolig, eksempelvis til nyt køkken, bad eller energirenovering. I de fleste tilfælde vil boligen stige i værdi, når man renoverer og laver forbedringer, og især ved energirenoveringer kan der være en god gevinst at hente, både i forhold til værdistigning af din bolig, din pengepung og for vores miljø.

Det er dog ikke et krav, at du bruger din friværdi på din bolig. Du kan også bruge den på at forsøde din egen tilværelse med en ny bil, rejse eller få større økonomisk råderum i det daglige. Det er dine penge, og du bestemmer selv, hvad du vil bruge dem til.

Kan du låne i friværdien som pensionist?

Selv om du som pensionist har en sund økonomi med gode pensionsordninger og masser af friværdi, kan det være svært at få lov til at optage lån i friværdien igennem bank og realkredit

Hos bank og realkredit vil du maksimalt kunne belåne op til 60 % af boligens værdi. Vælger du en alternativ finansieringsløsning, som eksempelvis et ejendomskreditlån, er belåningsprocenten betydelig højere. Her hos Vexa kan vi som udgangspunkt finansiere op til 95 % af boligens værdi.

Læs mere om lån til pensionister

Sådan låner du i din boligs friværdi

Hvis du gerne vil udnytte friværdien i din bolig, skal du have et såkaldt tillægslån.

Hvis du låner via din bank og realkreditinstitut, kan du maksimalt belåne på til 80 % af din boligs markedsværdi. Vælger du i stedet et ejendomskredit lån som tilbydes her hos Vexa, kan du belåne op til 95 % af boligens værdi.

Hør mere om mulighederne om lån i din friværdi

Giv os et ring og hør mere om mulighederne for et lån i din friværdi – Ring på telefon 96 40 90 00

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.