Boliglån - når banken siger nej

Boliglån - når banken har sagt nej

Lån til køb af bolig - hvad gør man når banken har sagt nej

Et nej fra banken betyder ikke, at du skal slukke drømmen om at blive boligejer. Du skal op på hesten igen og en tur ud på lånemarkedet – der findes nemlig andre finansieringsløsninger til dit boligkøb.

Der kan være mange grunde til, at der kan være behov for at vælge en alternativ finansieringsløsning til et boligkøb. I mange tilfælde er det fordi bank og realkredit har sagt nej. Det kan skyldtes boligens beliggenhed, dårlig kreditscore eller for lavt rådighedsbeløb. Det kan også være fordi man er selvstændig eller er pensionist.

Boliglån uden om banken – hvordan?

Til gavn for alle dem, der ikke passer ned i bankens meget firkantede kasser, findes der heldigvis alternativer, når der skal finansieres et boliglån. Dette gælder både ved køb at bolig, men også hvis man ønsker at belåne friværdien i sin nuværende bolig.

Den låntype der oftest anvendes, er et Pantebrevslån. Et pantebrevslån fungerer langt hen ad vejen på samme måde som et bank- og realkreditlån, hvor der stilles sikkerhed for lånet ved, at der tages pant i noget af værdi. Panten tages typisk i den ejendom som lånet omhandler, med der kan også tages pant i andre former for aktiver. Der vælges mellem fast- eller variabelrente og der kan der gives mulighed for afdragsfrihed.

At skulle vælge et alternativ til realkredit- eller boliglån behøver på ingen måde at være negativt. Der kan også være flere fordele for dig som låntager. En fordel for dig som kunde er, at du ikke bliver puttet i kasser på samme måde som i banken, der bliver lavet en individuel og personlig kreditvurdering baseret på sund fornuft.

Et pantebrevslån har ofte en lidt højere rente end et bank- og realkreditlån. En rente på et lån afspejler ofte risikoen for långiveren ved at skulle låne penge til dig.

Til gengæld er lånevilkårene ved et pantebrevslån ofte mere overskuelige og lettere at forstå. Belåningsprocenten på et pantebrevslån ligger på ca. 95% og er højere end bank- og realkreditlån.

Der er ingen grund til slippe boligdrømmen fordi banken har sagt nej - der findes andre attraktive finansieringsmuligheder på lånemarkedet, til dit boligkøb.


Boliglån - få god service og et godt lån hos Vexa

Hos Vexa er vi specialister i finansiering af boligkøb og hjælper gerne med gode råd, vejledning og selvfølgelig finansieringen af din kommende bolig.

Læs mere: Lån til boligkøb

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.