Pensionister rammes af nye låneregler

Lån til ældre og seniorer

Pensionister som ønsker at købe bolig, eller belåne deres friværdi rammes af nye låneregler

De nye låneregler begrænser boligejere i at vælge visse låntyper, hvis de gældsætter sig med mere end 4 gange husstandens indkomst, og belåningen kommer over 60 procent af boligværdien.

Frem til 1. januar 2018 kunne banker og realkreditinstitutter tilbyde alle typer realkreditlån til både unge og ældre, der med en høj gæld eller relativ lav indkomst gerne ville foretage boligkøb eller optage lån i deres friværdien.

Politikerne har vurderet at den type lån er er for risikofyldte og har derfor valgt at begrænse mulighederne for optagelse af lån til køb af bolig eller lån i friværdien i eksisterende bolig.

Bekymring hos den ældre generation

De nye låneregler har især givet anledning til bekymring hos den ældre generation. I praksis er der dog ikke så meget, der har ændret sig for de ældre. Det nye er, at der nu er kommet en lovgivning på området. Før de nye låneregler kom, skulle ældre også opnå almindelig kreditgodkendelse hos bank, eller realkreditinstituttet.

Finanstilsynet har i lang tid anbefalet banker og realkreditinstitutter ikke at yde boliglån til ældre, der gældsætter sig med mere end 4 gange husstandens indkomst, eller belåner deres ejendom med mere end 60 procent.”

Ældre med stor gæld og lav pension bliver ramt af reglerne

Forhen kunne alderspension, frie midler, og friværdi indgå i en kreditvurdering af ældre, som gerne ville optage lån til køb at bolig eller til belåning af friværdi.  men nu kan banker eller realkreditinstitutter ikke længere kreditgodkende ud fra en samlet vurdering af økonomien og flere ældre for afslag på forhånd grundet de nye regler.

De nye låneregler rammer mest ældre, som ikke har betalt nok ned på gælden i deres hus, eller har brugt af friværdien til køb af sommerhus og samtidig ikke har indbetalt nok til pension.

Reglerne indskrænker mulighederne i de tilfælde, hvor banker eller realkreditinstitutter tidligere har ment, at det var forsvarligt at yde lån til dem der med sikkerhed kunne betale tilbage. Med de nye låneregler er den form for vurderinger ikke længere mulig.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.