Tilskud og fradrag til energirenovering i 2022

Lån til energirenovering - Vexa

Energirenovering kan være en god investering både for økonomi og miljøet. Inden du går i gang med at skifte vinduer, oliefyr eller isolering, er det en god idé at undersøge, hvilke tilskud og fradrag du kan få, når du laver energirenoveringer på din bolig.

Byggepuljen 2022 - Tilskud til energirenoveringen

Tilskuddet fra byggepuljen 2022 gives til en lang række boligforbedringer, der sparer energi. For at komme i betragtning til et tilskud skal din bolig i de fleste tilfælde have et gyldigt energimærke.

Prøv Tilskudsberegneren på Sparenergi.dk og få et overblik over, hvilke tilskudsmuligheder der er i forbindelse med energirenovering eller skift til varmepumpe. Beregningerne er vejledende, tilskuddet afgøres ved håndtering og godkendelse af din ansøgning.

VIGTIGT: Du må først begynde din energirenovering, når ansøgning er godkendt, og der er givet tilsagn om tilskud. Hvis du får tilskud fra Bygningspuljen, er detr ikke muligt at anvende håndværkerfradraget på det samme renoveringsprojekt.

Hvad kan du søge tilskud til:

  • Isolering af ydervægge, tag, loft, terrændæk og sokkel (kun energimærke E, F og G)
  • Facadevinduer, ovenlysvinduer og forbedring af enkeltlagsvinduer (kun energimærke E, F og G)
  • Skift til varmepumpe fra olie, gas, biomasse eller elvarme
  • Optimering af husets drift (kun energimærke E, F og G)

Du kan IKKE ansøge om tilskud med tilbagevirkende kraft.

Det er muligt at søge tilskud til mere end én energirenovering. Hvis du ender med at udskifte mindre, end du har søgt tilskud til, vil dit tilskud også blive mindre. Det gælder også, hvis du har valgt en mindre energieffektiv løsning,

Hvem kan søge om energitilskud?

Du kan søge energitilskud, hvis du bor i en helårsbolig og vil lave energirenoveringer som giver energibesparelser og -effektivisering samt reduktion i anvendelsen af fossile brændstoffer. Har din bolig energimærke E, F eller G, er det også muligt at søge tilskud til nye vinduer og isolering.

Personer og foreninger, der kan søge tilskud fra byggepuljen:

  • Privatpersoner
  • Private andelsboligforeninger eller ejendomme, som er opdelt i ejerlejligheder
  • Virksomheder, dvs. aktieselskaber, anpartsselskaber, foreninger, legater eller selvejende institutioner samt almene boliger til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse

Håndværkerfradraget forsvinder til april

Håndværkerfradraget kan anvendes til at trække arbejdsløn til energirenoveringer fra i skat. Du står selv for at indberette fradraget via Skats TastSelv-service. Der er flere regler for, hvornår arbejdet skal være afsluttet og betalt. Det er derfor en god ide at orientere dig om regler og retningslinjer på Skat.dk

I finansloven for i år forsvinder håndværkerfradraget fra april 2022. Det vil stadig være muligt at trække serviceydelser som børnepasning og rengøring fra. Der kan dog være andre landsdækkende eller lokale tilskud, der kan søges. Spørg din kommune eller energiselskab om, hvilke muligheder der er for at søge om tilskud.

Brug af friværdi til energirenovering betaler sig

Bor du i en ældre bolig eller ejendom, kan det ofte være en fordel at få udført energirenoveringer.

De fleste energiforbedringer vil som regel både give en besparelse i de månedlige udgifter og et mere miljøvenligt hus med et mindre CO2-udslip og muligvis et bedre energimærke.

Som tommelfingerregel siger man, at for hvert trin boligen rykker op af energimærkeskalaen, stiger prisen/vurderingen for en bolig på ca.100 m2 med knap 50.000 kr.

Attraktive lån til energirenovering

Har du friværdi i din bolig, kan vi hos Vexa tilbyde et attraktivt lån til finansiering af dit energirenoveringsprojekt. Se om dine muligheder for belåning af friværdi til energiforbedringer i din bolig her.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.