Tillægslån: Lån i din boligs friværdi

tillægslån i din friværdi

Drømmer du om at købe en ny bil, eller ønsker du at få foretaget forbedringer i din bolig såsom energioptimering, ombygning eller noget helt tredje? Så kan et tillægslån i din boligs friværdi være en rigtig god mulighed for dig.

Hvad er et tillægslån?

Helt konkret er et tillægslån en lån, der er forankret i friværdien på din bolig, og som optages ved siden af et eksisterende lån. Din boligs friværdi vil automatisk stige i takt med, at du afdrager på lånet i boligen, eller hvis værdien på din ejendom stiger.

Friværdien i din bolig beregnes ud fra, hvad forskellen på din restgæld og 80 % af boligens handelsværdi er for din ejerbolig. Hvis din bolig eksempelvis er 1 million kroner værd, og der er en restgæld på 300.000 kroner, vil det være muligt at optage et tillægslån på max. 500.000 kroner.

Det er også muligt at optage tillægslån for friværdi i fritidsboliger, her ligger max. lånegrænsen dog på 60 % af den samlede handelsværdi.

Du kan bruge tillægslånet til det, du har lyst til

Der er som sådan ingen grænser for, hvad du kan bruge et tillægslån til. Mange vælger at optage et tillægslån til rejser, ny bil, investeringer, afbetaling af anden gæld eller lave forbedringer i boligen. Dermed giver et tillægslån i din boligs friværdi dig mulighed for at have et ekstra økonomisk råderum, hvis du skulle få brug for det.

Hvis du vælger at bruge dit tillægslån til at lave en ombygning/tilbygning eller energiforbedringer i din bolig, kan du være heldig, at værdien på din boliger stiger, hvilket også vil øge din boligs friværdi.

Hvordan optager jeg et tillægslån i min ejerboligs friværdi?

Første skridt på vejen til et tillægslån er at finde ud af, hvad du ønsker at bruge lånet til, samt hvilket beløb der er behov for at låne.

Hvis du ønsker at lave forbedringer i din bolig, bør du først indhente tilbud fra håndværkere til at få en idé om lånebeløbet og omfanget af renoveringen. Hvis det drejer sig om et større byggeprojekt, anbefaler vi byggeherrerådgivning.

Herefter skal du undersøge, hvilke lån som forskellige realkreditinstitutter og andre låneudbydere tilbyder. Her skal du også have taget højde for, om du ønsker en fast eller variabel rente, samt hvor lang løbetid du ønsker på lånet.

Herefter at det blot at kontakte den låneudbyder, du ønsker at oprette tillægslånet hos. Låneudbyderen laver herefter en beregning ud fra din privatøkonomi, boligens værdi samt hvad lånet skal bruges til, hvilket ender ud i et konkret lånetilbud til dig.


Få et uforpligtende tilbud på et tillægslån hos Vexa

Hos Vexa tilbyder vi konkurrencedygtige tillægslån på lige fod med banker og realkreditinstitutter. Vores tillægslån kan laves både med fast eller variabel rente, afdragsfrihed i op til 10 år samt løbetid på op til 25 år, alt efter dine behov. Du kan læse mere om lån i din boligs friværdi og starte din låneansøgning her. 

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.