Renovering af hus eller lejlighed – Kom rigtigt fra start

lån tl renovering
Skal du i gang med renovering af dit hus eller lejlighed, så er der mange tanker og overvejelser, som du skal gøre dig, inden du går i gang. Ved at have den rette plan fra start øges sandsynligheden markant for at holde både budget og tidsplan. Renovering af hus eller lejlighed er oftest et større projekt, end man lige har forstillet sig, og det er meget vigtigt at være velforberedt.

Vi har her samlet 7 relevante emner, som er vigtige at kende til, inden du går i gang med dit renoveringsprojekt.

1. Kom godt fra start

Første step i et renoveringsprojekt er at få styr på finansieringen.

Når du har fået styr på finansieringen, er du klar til at arbejde videre på dit renoveringsprojekt. Det er altafgørende at få et overblik over alle aspekter i projektet, herunder tidsplan, materialevalg, økonomi samt valg af håndværkere.

Det er meget vigtigt at være i god tid med planlægningen, så book håndværkerne i god tid og vær opmærksom på eventuelle leveringstider på byggematerialer.

 

2. Indhent lån

Som de fleste andre har du måske brug for et lån til dit renoveringsprojekt. Denne finansiering kaldes typisk en byggefinansiering eller et byggelån, og mange vælger at få finansieret lånet gennem deres bank.  Byggelånet vil typisk være et traditionelt banklån eller kassekredit, som du kan bruge til at finansiere ombygningen med undervejs.

Hvad gør du, hvis banken siger nej til finansiering af dit renoveringsprojekt?

Siger banken nej til finansieringen af dit renoveringsprojekt, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du bør opgive at gennemføre projektet.

Der findes heldigvis andre muligheder for at få et lån uden om banken f.eks. et boliglån hos Vexa. Et lån hos Vexa er et alternativ til bank- og realkreditlån, som giver danskere mulighed for at få et boliglån, selvom de ikke passer ned i bankernes firkantede kasser.

Ansøg online og modtag et uforpligtende tilbud på boliglån ved at klikke her.

 

3. Få lagt en god plan for dit renoveringsprojekt

Det er vigtigt, at du får lagt en god plan, da dette også er afgørende for at overholde både budget og tidsplan. Det er ofte en god idé at rådføre sig med en erfaren håndværker eller entreprenør.

 

4. Indhent tilbud fra håndværkere

Når du har styr på både finansiering og renoveringsplan, er det tid til at indhente tilbud fra relevante håndværkere. Vi anbefaler, at du indhenter 2-4 tilbud for at være sikre på at vælge den håndværker og den pris, der matcher dit renoveringsprojekt.

For at få det bedste slutresultat på renoveringen, er det vigtigt, at du vælger de rigtige håndværkere. Der er ingen faste regler for, hvordan du vælger de bedste håndværkere, men det er en fordel at vælge en håndværker med gode anmeldelser. Dette kan være online fra f.eks. Trustpilot eller en håndværker, som du har fået anbefalet fra dit eget netværk.

 

5. Fastlæg det endelige budget

Når du har modtagetog godkendt tilbud for den samlede entreprise, kan du få lavet et endeligt budget. I et renoveringsprojekt opstår der oftest et eller andet uforudset, og det er derfor vigtigt, at lægge en buffer ind i budgettet på ca. 15-30% af projektsummen. Så er du sikker på, at du har råd til at få projektet helt i mål, selvom der skulle opstå flere uforudsete udgifter.

 

6. Fastlæg betalingsrater til din håndværker

Ved større renoveringsprojekter er det en god idé at aftale betalingsrater, så du slipper for at betale hele beløbet forud. Er du ikke så erfaren indenfor byggeri, kan du få håndværkeren til at komme med et oplæg på betalingsrater, som der kan tages udgangspunkt i. Typisk vil der være en større betaling i forbindelse med igangsættelse af renoveringen, dernæst to-tre betalinger undervejs og en mindre betaling ved afslutning af renoveringsprojektet.

 

7. Sæt byggeriet i gang

Nu burde du være klar til at sætte gang i byggeriet. Vi ønsker dig held og lykke med projektet.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.