Selvstændige får ofte nej til boliglån i banken

Lån til selvstændige

Som selvstændig erhvervsdrivende kan det være svært at passe ind i bankernes kassetænkning og blive godkendt til et boliglån. I dette indlæg kan du læse mere om, hvorfor bankerne er tilbageholdende med lån til selvstændig erhvervsdrivende, og hvilke muligheder der findes, hvis man som selvstændig har brug for finansiering af sine boligdrømme.

Lån til selvstændige – derfor siger banken nej

Modsat traditionelle lønmodtagere, som får en lønseddel på et fast beløb hver måned, har mange selvstændige ofte en svingende og ustabil indkomst. Den svingende indtægt er ikke noget som bankerne er glade for, når de skal lave en kreditvurdering, og det er en af de væsentligste grunde til, at mange selvstændige erhvervsdrivende har svært ved at blive godkendt til et bank- eller realkreditlån.

I forbindelse med en kreditvurdering til et lån vil banken udover din privatøkonomi også vurdere økonomien i din virksomhed. Så hvis du har haft et dårligt regnskabsår, har en negativ egenkapital eller ikke har aflagt det første årsregnskab endnu, så er der stor risiko for, at du vil blive afvist til et bank- eller realkreditlån.

Derudover kan du som selvstændig også opleve at blive afvist til et bank- eller realkreditlån, fordi din bankrådgiver ikke formår at gennemskue økonomien, da den kan virke kompleks. Kompleksiteten opstår ofte, fordi banken er underlagt også at skulle vurdere din virksomheds økonomiske situation og forretningsmodel.

Hos Vexa kan vi hjælpe selvstændige med et boliglån

Hos Vexa kan vi mærke en stigning i antallet af selvstændige erhvervsdrivende, som ansøger om lån. På grund af de ofte svingende indkomster og årsregnskaber, som ikke er kompatible med bankens kassetænkning, bliver de ofte afvist og erklæret uegnet til et boliglån.

Hos Vexa er vores formål at hjælpe alle vores kunder til at få det bedst mulige boliglån ud fra den konkrete situation. Som udgangspunkt kan vi tilbyde selvstændige de samme lånevilkår som til kunder, der ikke er selvstændige. Vi bruger vores sunde fornuft og laver altid individuelle kreditvurderinger. Vi ønsker nemlig at give alle en fair chance for at få et lån til boligkøb eller låne op i friværdien.


Hør mere og ansøg om lån til selvstændige

Er du selvstændig erhvervsdrivende og har du brug for et ejendomskreditlån til boligkøb eller et lån i din friværdi? - Udfyld vores onlinelåneansøgning og få et uforpligtende lånetilbud inden for 24 timer.

Du er også altid velkommen til at ringe ind på tlf. 96 40 90 00 og få en uforpligtende snak om, hvilke lånemuligheder du har som selvstændig.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.