Køb af sommerhus i 2021

Lån til sommerhuskøb 2021

Når forårssolen begynder at titte frem i starten af april, sker der et ryk i sommerhussalget. Derfor er det som oftest i 2. kvartal at de fleste handler indgås – 2020 blev ingen undtagelse. Ud af de ca. 220.000 sommerhuse, der er opført på dansk jord, skiftede 5.814 af husene ejere i 2. kvartal af 2020. Det viser tal fra Damarks Statistik. Det er et rekordhøjt antal sommerhushandler, og til sammenligning blev der året forinden solgt 3.066 i samme kvartal.


Stigende efterspørgsel og lavt udbud på sommerhusområdet fået sommerhuspriserne til at stige. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et sommerhus ligger ved starten af 2021 på 17.550 kr., hvilket er den højeste kvadratmeterpris siden 2007.

Fordele ved at købe et sommerhus i 2021

Til trods for prisstigninger på sommerhuse, er det blevet billigere at være ejer af et sommerhus. En høj belåningsgrad er bl.a. med til at mindske netto finansieringen. Et sommerhus er derfor ikke nødvendigvis en luksusgenstand, men kan blive hvermandseje. Prisen på sommerhuse er steget, men det samme behøver ikke være gældende for de månedlige omkostninger.

Hvem køber sommerhuse?

De fleste sommerhuskøbere har selv rundet 45 somre og har derfor evt. en opsparing, de vælger at investere i et sommerhus. Der findes dog også sommerhusejere, som ser sommerhuskøbet som en investering og en slags økonomisk buffer. Set i lyset af, at sommerhuspriserne samlet set steg med 11,7% alene sidste år, hvilket er mere end lejligheds- og huspriser, så giver det god mening at investere i et sommerhus.

Sommerhus som investering

Selvom de fleste danskere drømmer om et sommerhus, er det ikke overraskende den modne del, der realiserer drømmen. En del af sommerhuskøberne ser købet som en investering, måske ligefrem et alternativ til en pensionsopsparing. Med stigniende omkostninger forbundet med at have formue i banken, og en stigning i værdien af sommerhuse – kan et sommerhuskøb være en ganske fornuftig investering.

Ingen kan forudsige boligmarkedet – heller ikke på sommerhusområdet. Men hvis man kigger på, hvor meget sommerhuspriserne er steget de sidste 20 år, kan man godt få lyst til at investere i et sommerhus med det samme J Besøg f-eks. Finans Danmark (Link: https://finansdanmark.dk/), der har boligmarkedsstatistikker over ejendomspriser, bevægelser og salgspriser fra 1992-2020. En hurtig indtastning bekræfter at gennemsnitsprisen på m2 af sommerhus i 2020 (2. kvartal) lå på 17.550 kr. Til sammenligning var gennemsnitsprisen i 1992 på 4.250 kr.


Finansiering af sommerhuskøb

Hos Vexa hjælper vi gerne med finansiering af dit sommerhus. Vi belåner op til 95% af sommerhusets handelsværdi til fast eller variabel rente med mulighed for 10års afdragsfrihed og en løbetid på op til 25år.

Se mere og ansøg om lån her på vores hjemmeside

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.