Lån til ombygning eller energioptimering

Lån til ombygning

Drømmer du om renovering og ombygning af din nuværende bolig og har du brug for råd og vejledning omkring finansiering af et byggeprojekt, så læs med her.

Hvornår skal du søge om et lån?

Når du skal i gang med et byggeprojekt, bør du have finansieringen på plads, inden byggeriets start, og inden du har skrevet kontrakt med håndværkerne.

Det første du skal gøre, er at få overblik over omkostningerne ved det planlagte byggeri. Når du ved, hvor meget byggeriet vil koste, kan du undersøge finansieringsmulighederne.

De fleste vælger at få finansieret igennem deres bank eller realkredit. I mange tilfælde kan det dog være svært at få en låneansøgning godkendt. I disse tilfælde findes der heldigvis alternative finansieringsmuligheder som f.eks. et pantebrevslån. Et pantebrevslån er et lån, hvor der stilles pant som sikkerhed for lånet. Denne sikkerhed kan stilles både ved køb af ny ejendom, eller lån i eksisterende ejendom.

Når du har finansieringen på plads, kan du gå i gang med byggeprojektet.

Hvordan finansierer du en ombygning?

Hvis du har haft din bolig i nogle år, har du sandsynligvis opsparet en friværdi, som du kan belåne og anvende til at finansiere dit byggeprojekt.

Du skal have foretaget en ny vurdering af boligen. Vurderingen bør omfatte boligens aktuelle handelsværdi og en anslået handelsværdi efter byggeriets afslutning.Bliver boligen f.eks. vurderet til 2,5 mio. kr. før byggeprojektet og restgælden udgør 1,5 millioner kr., har du en friværdi på 1 million kr. Friværdien ved et bank eller realkreditlån belånes med 80 procent, hvilket giver en lånemulighed på 800.000 kr. Ved finansierings med et pantebrevslån kan friværdien belånes helt op til 95% og giver en lånemulighed på 950.000 kr.

Er der ikke tilstrækkelig friværdi i boligen til at finansiere ombygningen her og nu, har du brug for en mellemfinansiering, der strækker sig frem til byggeriets afslutning.

Hvad er en mellemfinansiering?

En mellemfinansiering dækker det midlertidige finansieringsbehov, som du har i perioden fra byggeriets start til færdiggørelsen.

Særligt i sager, der drejer sig om udvidelser af boligarealet eller renovering af taget, kan der være en mulighed at belåne en ejendom ud over den nuværende friværdi. Som oftest kræver det, at der allerede er en sandsynliggjort friværdi til at dække igangsættelsen af renoveringen, hvorefter der aftales nogle rateudbetalinger, som byggeriet skrider frem.

Læs mere om lån i fast ejendom og finansiering af byggeprojekter på her på Vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at kontakte en vores dygtige rådgivere for yderlig information.

Ring på tlf. 96 40 90 00 eller send os en mail på mail@vexa.dk - vi ser frem til at høre fra dig

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.