Covid-19 og dens indvirkning på boligmarkedet

Coronavirus’ indvirkning på bolighandler

D. 17. marts gik statsminister, Mette Frederiksen, på talerstolen og berettede om yderligere tiltag mod coronavirus. Det nye påbud om at maksimalt 10 dansker må samles af gangen har sat sit præg i det danske samfund - også på boligmarkedet.


Bolighandel udfordret
Når både Statsministeren og Dronning Margrethe opfordrer alle danskere til at blive hjemme, betyder det selvfølgelig, at der afholdes langt færre boligfremvisninger end normalt. Foråret, hvor haverne blomstrer og solen kigger frem, er som regel en optimal fremvisningsperiode for ejendomsmæglere.

Dog har opfordringerne om at blive hjemme så meget som muligt, sat en naturlig bremseklods for boligfremvisninger og dermed boligsalget. Til gengæld har langt flere danskere tid til at udvælge deres drømmebolig på nettet - gerne en, der tilllader, at man kan være udenfor, selvom man skal være hjemme.

Nogle ejendomsmæglere har allerede virtuelle fremvisninger og 360° visninger af boligerne. Som et tiltag i denne specielle tid, tilbyder flere mæglere at lave en vurdering udfra videoopkald. Så boligsalg/køb går ikke fuldstændig i stå i Danmark - det er blot udfordret.

Ønske om egen have
Netop fordi danskerne opfordres til at opholde sig i egen bolig og undgå offentlige steder som parker og legepladser, er boliger med egen have i høj kurs. Mange af de danskere, der har mulighed for det, har rykket arbejdspladsen med sig i sommerhus eller kolonihavehus, hvor man stadig kan nyde forårssolen med god samvittighed. Værdien ved at have en ekstra bolig at søge ’tilflugt’ i, er steget betydeligt i de fleste danskeres øjne.

Boost i sommerhuskøb
Det er ikke til at forudse, om den lave rente og ønsket om egen have eller en personlig get a way indenfor overskuelig afstand vil skabe et boost i salg/køb af sommerhuse. Når Covid-19 er kommet på afstand og det igen er blevet hverdag, vil vi først for alvor se eftervirkningerne på boligmarkedet. Det kan gå begge veje.

Midt i boligkøb?
Står du i den situation, at du er midt i et boligkøb/boligsalg, er du sandsynligvis allerede i kontakt med din ejendomsmægler angående retningslinjer. Hvis du overvejer at sælge din ejendom, så kontakt ejendomsmæglerne for at få råd og vejledning. Nogle ejendomsselskaber tilbyder at foretage ejendomsvurdereinger via videoopkald. Bolighandlen i Danmark er påvirket af coronavirussen, men er bestemt ikke gået i stå. Der sælges og købes fortsat boliger herhjemme.


Hos Vexa vil vi gerne være med til at holde liv i boligmarkedet, og vi vil altid gerne tage en snak med dig, om dine muligheder for at låne penge til boligdrømmen.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.