Brug din friværdi til energirenovering - investering der gavner både økonomi og miljø

Lån til energirenovering

De bedste investeringer er dem, der giver afkast. Med en investering i energioptimering af din bolig, er du godt på vej. Både økonomisk og miljømæssigt er der gevinst at hente ved at energirenovere boligen. Så hvad enten du skal bygge om eller bygge til, så tænk i ’grønne’ valg.

Fordele ved energioptimering af din bolig:

 1. Boligens indeklima forbedres (bedre ventilation, mindre træk)
 2. Besparelser på energiregning
 3. Forbedring af boligens energimærke kan øge boligens værdi
 4. Gavnligt for miljøet i form af mindre CO2 udledning
 5. Sikring mod fremtidige stigninger i energipriser

Energirenovering øger salgsværdien på din bolig

Ved at udføre energiforbedringer på din bolig, kan du ofte opnå en bedre energimærkning. Jo bedre energimærkning jo mindre er udgifterne til vand, varme og el – og det er gode salgsvilkår, hvis huset en dag skal sælges. Så du sparer både penge her og nu – og laver en investering i dit hus. Når husets værdi stiger, stiger din friværdi også. Jo ældre dit hus er, jo flere energiforbedringer kan du tilføre det. Bor du i murermestervilla eller typehus – der er penge at spare ved at energioptimere begge boligtyper.

 

Hvilke renovationer giver de største besparelser?

I forhold til dit varmeforbrug, vil de største besparelser findes ved at renovere:

 • Tag
 • Ydermure inkl. Døre
 • Kælder
 • Lofter
 • Skunke
 • Sokkel
 • Vinduer

Det er typisk også disse renovationer der berettiger dig til håndværkerfradrag (link til intern artikel om håndværkerfradrag). Med energirenovationer på disse områder, vil du opnå de største besparelser på længere sigt. Renovationerne kræver naturligvis større startkapital, end hvis du køber en mere energivenlig vaskemaskine, men jo større investering, du foretager i din bolig – jo større afkast.

 

Tilskud og fradrag til energiforbedringer

Som nævnt berettiger en del af de grønne renovationer dig til håndværkerfradraget, som i 2020 ligger på 12.500 kr. pr person i husstanden. Fradraget skal indberettes til skat via din årsopgørelse.

Hvis det er din helårsbolig, du renoverer, kan du også søge tilskud fra Bygningspuljen under Energistyrelsen. Du skal være opmærksom på, at du ikke både kan få håndværkerfradrag og opnå tilskud.

Der er udlagt bestemte retningslinjer for, hvornår der kan søges tilskud og hvad man kan søge tilskud til. Bl.a. kan du søge om tilskud til:

 1. Optimering af boligens isolering
 2. Nye yderdøre og vinduer
 3. Konvertering til varmepumpe

Kom godt i gang

Hvis du tager energirenoveringen i etaper, så tag et kig på din boligs energimærkning. Den kan give dig en god indikation af, hvor det vil være økonomisk fordelagtigt at starte. Held og lykke med din energioptimering.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.