Andelsboliglån hos Vexa

ANDELSBOLIGLÅN - skal vi finansiere din andelsbolig?

Andelsboliglån hos Vexa

De fleste af os går med en form for boligdrømme, men det er ikke dem alle vi kan realisere. Gæld, sygdom eller andre faktorer kan have betydning for, om vi får ført drømmene ud i livet. Hos Vexa er vi specialister i at hjælpe vores kunder til at blive boligejere.

En andelsbolig er en god boligform, hvis du har et ønske om egen bolig, men ikke har økonomi til at købe et hus eller en ejerlejlighed. Andelsboligen er en mindre investering end en ejerbolig og er en rigtig god mulighed, hvis du f.eks. har gæld eller andet, der forhindrer dig i at låne til et hus.

Det skal du vide om andelsboliger

Som det fremgår af navnet, opnår du en andel i din bolig, fremfor at eje den. Du bliver andelshaver og ejer en andel af den fælles formue, som andelsforeningen besidder. De generelle regler og retningslinjer for andelsforeninger i Danmark er fastlagt ved lov. Den enkelte andelsboligforening træffer beslutninger omkring vedtægter, regler for ledelse samt rettigheder og forpligtelser som andelshaver, på en fælles generalforsamling. Du får medbestemmelse i fællesskabet i andelsforeningen.

 

Køb af andelsbolig – fordele og ulemper.

Alle boligmodeller har deres styrker og svagheder og andelsboligen er ingen undtagelse. Køb af andelsbolig medfører således både fordele og ulemper. Det sted du befinder dig i livet og de vilkår, du lever under, er afgørende for, om en andelsbolig er den rigtige løsning for dig.

Fordele ved andelsboligkøb
Den lave købspris er en af de største fordele ved andelsboligen – det muliggør et køb til trods for en trængt økonomi. Den risiko du løber med køb af en andelsbolig fremfor en ejerbolig, er også tilsvarende mindre.

Det er også værd at tage med i ligningen, at du ikke betaler ejendomsskat af en andelsbolig. Teknisk set ejer du kun retten til at bruge andelsforeningens boliger – og derfor er du fritaget for ejendomsskat.

Der er ingen omkostninger til skøde-, tinglysnings- og registreringsafgift, og som oftest kan andelsboliger handles uden at involvere en ejendomsmægler. Du bør til gengæld alliere dig med en rådgiver, der kan vejlede dig i købsprocessen.

Ulemper ved andelsboligkøb
Du kan ikke optage et realkreditlån, når du køber en andelsbolig. Derfor skal du finansiere købet via bank- eller pantebrevslån, hvor renten højere end på realkreditlån. De fleste andelsboligforeninger har bopælspligt, hvilket betyder, at du ikke kan leje boligen ud, men selv skal være bosat i den. Renoveringsprojekter og forbedringer skal godkendes af andelsforeningen, før du kan foretage sådanne.

 

Undersøg andelsforeningens økonomi og værdier

Før du køber en andelsbolig, bør du sætte dig grundigt ind i foreningens økonomi. Som andelshaver hæfter du nemlig solidarisk for foreningens gæld. Andelsforeninger kan være finansieret med enten faste- eller variable renter, hvilket kan have indvirkning på din fremtidige boligafgift.

Her er en række punkter, du bør overveje inden køb af andelsbolig:

  • Giver det værdi for dig at være medlem af en andelsforening.
  • Stemmer foreningens værdier overens med dine værdier.
  • Sæt dig ind i foreningens gæld og gældsvilkår.
  • Læs vedtægter samt ordensregler grundigt igennem.
  • Undersøg vedligeholdelses- og forbedringstiltag.

Gennemgå evt. de seneste referater fra andelsboligforeningens møder. Her kan du se, hvilke vedligeholdelsesplaner foreningen har. Disse beslutninger kan have betydning for andelsboligforeningens fremtidige økonomi – og værdien af din andelsbolig.

 

Andelsboliglån hos Vexa

Er du på udkig efter en andelsbolig, eller har du allerede fundet en, så lad os hjælpe med finansieringen.

Hos Vexa yder vi andelsboliglån mod sikkerhed i andelsboligen. Vi belåner op til 90% af andelsboligens handelsværdi til fast eller variabel rente, med mulighed for 10 års afdragsfrihed og en løbetid på op til 25år.

Hos Vexa får du, hurtig og effektiv sagsbehandling samt en individuel kreditvurdering - baseret på sund fornuft.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.