Hvad er investering i pantebreve?

Hvad er investering i pantebreve?

For at forstå konceptet med investering i et pantebrev, må vi se på, hvad et pantebrev er. Helt kort kan et pantebrev defineres som et gældsbevis i fast ejendom. Eller med andre ord er det en kontrakt mellem låntager (dvs. køber) og långiver (dvs. kreditor) på, at låntager har lånt penge til finansiering af fast ejendom hos kreditor. Samtidig er det et bevis på, at låntager stiller sin ejendom som sikkerhed i låneforholdet, nøjagtigt som det er tilfældet ved et realkreditlån.

Pantebrevet er et alternativ til et realkreditlån, og det finder særligt anvendelse hos boligkøbere, der ikke kan blive kreditgodkendt til finansiering med et realkreditlån på grund af de ret stramme krav, bankerne har til deres låntagere. Kravene er blevet skærpet de seneste fem år, og pantebrevsmarkedet er af samme årsag vokset. Det er her, investeringen i et pantebrev kommer ind i billedet.

Når man vil foretage en investering i et pantebrev, er det forbundet med stor risiko kun at investere i ét enkelt pantebrev. Man må regne med, at låntagers ansøgning om et realkreditlån er blevet afvist af banken af en årsag – om end der er skærpede betingelser til låntagers finansielle situation. Som det er tilfældet med alle investeringer, så er det risikofyldt at lægge alle sine æg i én kurv. Den bedste løsning er at sprede sine investeringer, så man minimerer risikoen for tab, og denne attraktive mulighed er til stede, når man investerer i mere end bare ét pantebrev. Det har givet helt nye attraktive muligheder for investorer.

Hvad er en pantebrevspulje?

Måden at undgå risiko for tab er at samle flere pantebreve, så man kan investere i mere end ét pantebrev ad gangen. Investeringen sættes altså i flere forskellige ejendomme. Derfor har Vexa som investeringsselskab oprettet en puljeordning, hvor alle ejendomme indgår i en samlet pantebrevspulje. Når investor vælger at indskyde penge i pantebrevspuljen, bliver han eller hun medejer af puljen i en grad, som afhænger af det beløb, der investeres. Jo højere beløb, des større medejerskab. Den helt store fordel ved puljeinvestering er, at en given investering bliver spredt ud på flere ejendomme, hvilket begrænser risikoen væsentligt for at lide et tab.

Investering i pantebreve har flere fordele end ulemper

Når man taler om investering i pantebreve, er der umiddelbart flere fordele end ulemper. Renten på pantebreve ligger noget højere end på fx et realkreditlån, og det betyder, det slet ikke er ualmindeligt for investorer at kunne opnå et meget fordelagtigt afkast på helt op til 12 %. Men det er ikke alle og enhver, der har mulighed for at foretage investeringer i pantebreve, idet denne låntype kræver en vis sum penge for at kunne investere.

Fordele ved investering i pantebreve:

  • Højt afkast
  • God mulighed for spredning af risiko
  • Sikkerhed i fast ejendom
  • Alle investeringer er samlet ét sted
  • Investeringsselskabet foretager kreditvurderingen
  • Du investerer i fast ejendom uden at skulle forholde dig til køb af en ejendom.

Mulige ulemper ved investering i pantebreve:

  • Investeringsbeløbet skal have en vis størrelse, typisk mere end 2 mio. kr.
  • Man skal være indstillet på, at ens investering er langsigtet, typisk mellem 5 og 25 år.

Hvis man har en større formue, kan det altså være fordelagtigt at investere i pantebreve. Dog skal man holde sig for øje, at investeringen er langsigtet. Men med de mange fordele i forhold til ulemper kan vi klart anbefale investering i pantebreve som en god og stabil måde at få sin formue til at vokse.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.