Pantebreve til investorer

Vi har i Vexa gjort det til en del af vores forretning, at udstede, købe samt handle med pantebreve. Vi har gennem årene opnået god erfaring på området og ser dette som et væsentligt forretningsben i Vexa koncernen.

Pantebrevene handles i overensstemmelse med de regelsæt, der er udarbejdet af Finanstilsynet i samarbejde med Dansk Pantebrevsforening. Vexas medarbejdere er godkendt som Fit and Proper af Finanstilsynet.

Pantebrevenes karakteristika er følgende:

 • Fast rente eller variabel rente med basis i 12 måneders CIBOR
 • Løbetid fra 5-25 år
 • Overkurs ved indfrielse normalt i intervallet 102-105
 • Debitorgodkendelse samt øvrige klausuler
 • Sikkerhed i dansk fast ejendom

Underskrive dokumenter til ejendomslånDe nærmere vilkår for pantebrevet og det bagvedliggende ejendomslån afhænger af placeringen i ejendommen samt debitors økonomi. Jo bedre placering og økonomi jo bedre vilkår har ejendomslånet.

En portefølje af pantebreve er et godt alternativ til anden investering. Pantebrevene har et likvidt afkast i form af debitorernes indbetalinger, med spredning på flere/mange lån vil der opnås en risikospredning man bedst kan sammenligne med danske realkredit obligationer

Du eller dit firma har mulighed for at købe pantebreve samt sammensætte den portefølje, som passer bedst til din risiko- og afkastprofil. Vi kan levere pantebrevene til kurs 100 under forudsætning af, at vi administrerer din portefølje mod et mindre honorar.

Du skal købe pantebreve for minimum 2,5 mio. kr.

I forbindelse med etablering af pantebrevet har vi indhentet/oprettet følgende dokumenter:

 • Opstilling over ejendomslån
 • Kopi af afregningsnota
 • Vurdering af ejendommen
 • Tingbogsudskrift
 • RKI-kreditrapport på debitor
 • Terminskvitteringer
 • Tilmelding til Betalingsservice

Klodser opsat som opadgående graf Foruden dette har samtlige lån været underlagt en kreditbevilling i Vexa regi forinden oprettelse. I korte træk betyder det, at Vexa har besigtiget og forholdt sig til ejendommens vedligeholdelses stand, omsættelighed samt værdi. Endvidere er debitor besøgt og der er lavet en kreditvurdering af økonomien samt vurderet om betalingsevnen og viljen er til stede. Vi efterlever i Vexa naturligvis de anbefalinger der er udstukket af Finanstilsynet i blandt andet ”God Skik bekendtgørelsen”.

Investering i en pantebrevsportefølje er en alternativ investeringsform, hvor Vexa kan tilbyde dig et solidt afkast og med en risiko der er mere end afpasset dit afkast.

Er du interesseret i at høre mere eller ønsker at købe en portefølje af ejendomslån, så kontakt os endeligt.

Ring på 96 40 90 00 eller send en mail til mail@vexa.dk

Læs mere om investeringsmuligheder i Vexa.

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.