Hvad er et pantebrevslån?

Et pantebrevslån er et lån, hvor der stilles pant som sikkerhed for lånet. Denne sikkerhed kan stilles både ved køb af ny ejendom, eller lån i eksisterende ejendom. Næsten alle lån til finansiering af fast ejendom, såsom almindelige pantebrevslån, bankboliglån/prioritetslån og realkreditlån er baseret på et pantebrev. Pantebrevslån er derfor den klart mest benyttede form indenfor boligfinansiering i Danmark. Vexa kan hurtigt og effektivt hjælpe dig med et pantebrevslån.

Med et pantebrev giver du långiver sikkerhed i din ejendom. I praksis er pantebrevet det juridiske dokument, der beskriver, at du har pantsat din ejendom i henhold til en gældsforpligtelse. Pantebrevslån er relevante ved finansiering til køb af ny ejendom, og når du ønskes at låne penge med sikkerhed din eksisterende ejendom. Grunden til at, det er attraktivt at låne med sikkerhed i fast ejendom er, at du på grund af den afgivne sikkerhed vil kunne få et lån med lavere rente end de lån der laves uden sikkerhed.

For at långiver kan sikre sig, at de rent faktisk har sikkerhed i den pantsatte ejendom, og at der ikke er andre, der allerede har sikkerhed i ejendommen kræves det, at der foretages en tinglysning. Selve tinglysningsakten sikrer, at långiver får en prioritetsstilling i ejendommen foran andre kreditorer. Tinglysning foretages i dag digitalt via Tinglysning.dk.

Lånevilkår ved pantebrevslån?

Et almindeligt pantebrev – ejendomslån vil sædvanligvis indeholde vilkår om forrentning, afregningskurs, afdrag, og løbetid.

Renten kan aftales enten som en variabel eller fast rente. Du kan som låntager typisk vælge mellem en løbetid på 5-25 år, hvilket gør dig i stand til at indrette de månedlige betalinger efter hvor meget råderum, du har i din økonomi.

Afhængig af pantebrevets ordlyd, vil du som långiver typisk kunne indfri dit pantebrev til  en kurs i niveauet 101-104. Til forskel fra de fleste banklån, er det ikke muligt for långiver at opsige et pantebrev, med mindre du ikke overholder pantebrevets vilkår. Du kan som låntager dog sagtens opsige dit pantebrevslån og indfri det. Det foregår på samme måde som ved et realkreditlån, hvor du opsiger dit lån frem mod en termin.

Fast eller variabelt forrentet pantebrevslån?

Fast rente vælges når:

  • Du mener renten kan stige
  • Du vil være sikker på ikke at stige i ydelse

Variabel rente vælges når:

  • Du mener renten vil forholde sig i ro, eller falde
  • Du har råd til at stige i ydelse hvis renten stiger
  • Du ønsker at få fordel af et evt. rentefald

Vil du vide mere om pantebrevslån?

Ønsker du at høre mere om dine muligheder ved pantebrevslån så kontakt en af vores dygtige rådgivere og få ærlig og nærværende sparring omkring dine muligheder.

Ring på 96 40 90 00 eller mail til mail@vexa.dk

Ansøg om lån og få svar inden 24 timer

Vi kan hjælpe dig med at få et godt lån til en god pris.

Med udgangspunkt i ejendommens friværdi tilbyder vi lån på konkurrencedygtige vilkår, der tåler sammenligning med banklån.

Klik her for at lære mere og prøv vores låneberegner eller udfyld låneansøgningen nu:

Har du et spørgsmål?

Læs mere om at få et lån eller om et typisk lånesagsforløb.
Du kan kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.